Articles Posted in the " Ali Gjeçbritaj " Category


 • Përurohen dy librat të autorit Ali Gjeçbritaj

  Shoqata e Artistëve dhe Intelektualëve “Art Club” dhe Libraria “Arti”, në bashkëpunim me Bibliotekën e Qytetit – Ulqin do të bëjnë përurimin e librave “Udhëtim në kohë” dhe “Heshtja që flet” të autorit Ali Gjeçbritaj. Përurimi do të bëhete ditën e premte, më 7 dhjetor 2018, ora 18.00, në Bibliotekën e Qytetit – Ulqin.


 • Ostros: U KRYE MEREMETIMI I PULLAZIT TË GODINËS SË SHKOLLËS FILLORE

  Nga Ali Gjeçbritaj   Në fillim të vitit shkollor krahas aktiviteteve të rregullta dhe përgatitjeve të rëndomta të trupit arsimor për fillim të mbarë të vitit shkollor të procesit edukativo-arsimor në shkollën fillore “Gjergj Kastrioti –Skënderbeu” në Krajë paralelisht u zhvilluan e dhe punime në sanimin e objektit shkollor dhe meremetimin e pullazit të sallës […]


 • “VASALËT”

  Nga Ali Gjeçbritaj   ORA E MALEVE Nuk e di ç’farë je grua apo gjarpër të kanë venë mes gjinjëve të fryrë nuset e reja dhe vajzat e virgjëra. Të kanë vendosur në trarin në ball të derës së shtëpisë na solle fat, ndëshkove armiqtë verbove syrin e keq. Jeni të bardha, prore të lumtura […]


 • ”NJË GRUSHT DHÈ NË XHEP, NJË GUR NË VALIXHE”

  Ali Gjecbritaj GURËT E TRUALLIT TIM Sa i fortë guri në truallin tim Sa e madhe puna e tij Ngritëm fortesë e bëmë shtëpi Sa të fortë unë dhe të parët e mi. Guri nuk ka dëshmi vitesh Si rrathët e trungut të ullirit Guri ka vlerë me peshë floriri E rrënjë në tokë sa […]
 • ”BOTË TEVEQELE”

  Ali Gjeçbritaj BOTË TEVEQELE Unë lahem, ti lahesh, ai lahet Në shumës lahemi, laheni , lahen Gjininë tjetër e mënjanova sot Ato le të lahen vet kur të duan. Të gjithë lahen në këtë botë mëkatësh Thonë se këtu paguhen të gjitha Po në botën tjetër a mbetet ndonjëri të lahet? Ju thoni si të […]


 • Ali Gjeçbritaj me një vëllim poetik për fëmijë

   Shoqata e Artistëve dhe Intelektualëve “Art Club” ka botuar këto ditë librin “Kopshti i xixëllonjave” të autorit Ali Gjeçbritaj. Pas përmbledhjeve të poezive për të rritur, monografisë për arsimin shqip në Krajë, librave me karakter publicistik etj., Ali Gjeçbritaj vjen me vëllimin e tij të parë poetik për fëmijë. Libri përbëhet nga 74 faqe dhe […]


 • ”THINJAT”

  Poezi nga Ali Gjeçbritaj   PASQYRA Shikoj fotografitë e së kaluarës Pyes vetën Kush jam unë? Në pasqyrë verej fytyrën time Rrudhat në ballë Qimet në vetulla Flokët borë e bardhë. Fotografinë e vjetër E marr pranë vetës Krahasoj Fytyrën time në pasqyrë Me fotografinë e vjetër. Fotografia Mëe re se pasqyra më del. Nuk […]