Në Mal të Zi sot u  mbajten zgjedhjet parlamentare si dhe zgjedhjet lokale në 5 komuna. Dalja në këto zgjedhje ishta masive dhe në këto zgjedhje parlamentare kanë votuar 409 880 qytetarë apo 75,9 % , shkruan Ulqini Online.

Rezultatet e mëposhmte ku janë të paraqitur numrat e deputetëve janë në bazë të 95,1% të votave të përpunuara, shkruan Ulqini Online.

 1. “Socijaldemokrate – Ivan Brajović – Mi odlučujemo dosljedno — 3 deputetë
 2. “Bošnjačka stranka Ispravno – Rafet Husović”, — 3 deputetë
 3. “HGI. Svim srcem za Crnu Goru” — 0 deputetë
 4. “SDP – Jaka Crna Gora” — 2 deputetë
 5. Hrvatska reformska stranka Crne Gore — 0 deputetë
 6. “Crno na bijelo” — 4 deputetë
 7. Koalicioni Shqiptar “Bashkë nje za PD, UDSH dhe LD në MZ” — 1 deputet
 8. “Odlučno za Crnu Goru! DPS – Milo Đukanović”, — 30 deputetë
 9. “Za budućnost Crne Gore”, — 27 deputetë
 10. Lista Shqiptare Genci Nimanbegu – Nik Gjeloshaj — 1 deputetë
 11. “Mir je naša nacija” — 10 deputetë

  Duhet marrë parasysh se këto rezultate rezulton se opozita e deritanishme ka numrat për të krijuar qeverinë e re në Mal të Zi.

By admini