Arelena Shala, zgjedhet rreshter majore, e parë femër nga Kosova në Akademinë Ushtarake “West Point” në SHBA

Nga Beqir SINA – New York

WEST POINT, N.Y. – Akademia Ushtarake e SHBA, njoftoi sot pozicionet e drejtimit për kadet e rinjë – duke emëruar zinxhirin e komandës për Korpusin e Kadetëve me 4,400 anëtarë, të cilët do të marrin përsipër detyrat e tyre në 12 gusht.

Në statusin e saj në rrjetin social Facebook, Ambasadorija e Republikës së Kosovës në Washington, Vlora Çitaku, duke mos fshehur gëzimine saj për diplomimine një kadeteje shqiptare në Akademia ushtarake West Point, i cili është institucioni më elitar në SHBA, shkruan se : “Kosova, është e nderuar që ka dy kadet që po shkollohen aty. Janë pranuar me merita vetanake. E sot, mu mbushën sytë me lot nga gëzimi kur pashë lajmin që vajza jonë Arelena Shala është përzgjedhur rreshter majore e komandës së Regjimentit në Akademinë West Point! Mes 4400 kadetëve elitar, Arelena jonë shëndritë si yll! #ZemraMal! , shkruan Çitaku dhe shtonë : “Kadetët, që dalin nga kjo akademi udhëheqin jo vetëm me ushtrinë, por edhe me shtetin. Procedura e rekrutimit është tepër rigoroze. Vetëm më të mirët kanë privilegjin të shkollohen aty. Ajka e ajkës. https://westpoint.edu/…/usma-announces-class-2020-cadet-lea…”

Ndërkohë, në një kumtesë publike të Akademisë West Point në SHBA,Komandanti i Kadetëve, Kolonel Curtis Buzzard ka thënë : “Cilësitë, karakteri dhe udhëheqja që shfaqin këta kadetë paraqesin gjithçka që ne përpiqemi të futim në të gjithë kadetët tanë. Këta oficer të lart pas diplomimit, janë kadetër që mishërojnë vlerat e Detyrës, Nderit, Vendit, ku secili-a ka demonstruar aftësinë për të shërbyer si udhëheqës për Korpusin e Kadetëve, Ushtrinë dhe Kombin tonë”.

Postet e diplomimit janë si më poshtë:

Komandanti i Parë i Kapitenit / Brigadës Daine Van De Wall, West Friendship, Maryland
Komandant i Brigadës Sgt. Majori Kevin Shinnick, Milford, Massachusetts
Komandanti i Parë i Regjimentit Eden-Elizabeth Phillips, Blacksburg, Virginia
Komandant Regjimental Sgt. Majori Benjamin Jones, Seattle, Washington
Komandanti i Dytë i Regjimentit James Albright Bakri, Canyon, Texas
Komandant Regjimental Sgt. Major Arelena Shala, Prizren, Kosovë
Komandanti i 3-të i Regjimentit Montgomery Potter, Graham, Washington
Komandant Regjimental Sgt. Majori Conner Long, Mechanicsburg, Pennsylvania
Komandanti i 4-të i Regjimentit Dion Perinon, Yuma, Arizona
Komandant Regjimental Sgt. Majlind Madeline Burns, Ridgefield, Connecticut
Zëvendës Komandanti i Brigadës Michael Worth, Rochester, New York
Zyrtari Ekzekutiv i Brigadës Austin Morock, Garner, Karolina Veriore
Brigada S-1 (Personeli) Ruben Arderi, Napoli, Florida
Brigada S-2 (Security / PAO) Robert Norwood, Siloam Springs, Arkansas
Brigada S-3 (Operacionet) Amira Mohamed, Staten Island, New York
Brigada S-4 (Logjistikë) Joshua Phillips, Chicago, Illinois
Brigada S-6 (Komunikimet) Ro Charlson, Dededo, Guam
Zyrtari i Brigadës Sandhurst John Sheridan, Atglen, Pensilvani
Zyrtari i Brigadës Atletike Calli McMullen, Haddock, Xhorxhia
Zyrtari i Sistemit për Zhvillimin e Udhëheqësve të Brigadës Joshua Dasilva, Toms River, New Jersey
Zyrtar Akademik i Brigadës Lynne Mooradian, Hanover, Pennsylvania
Zyrtari i Brigadës MWR Michael Shin, Ann Arbor, Michigan
Zyrtar për Zhvillimin Fizik të Brigadës Jessica Jin, Solon, Ohio

Rreth West Point

Akademia Ushtarake e Shteteve të Bashkuara në West Point është një kolegj katër vjeçar, bashkë-edukues, federativ, liberal i arteve, i vendosur 50 milje në veri të New York City. Ajo u themelua në 1802 si kolegji i parë i forcave ushtarake xhiniere në Amerikë dhe vazhdon edhe sot si institucioni kryesor i zhvillimit komandues ushtarak në botë, i radhitur vazhdimisht në mesin e kolegjeve më të larta në vend. Misioni i saj mbetet i vazhdueshëm – të edukojë, stërvisë dhe frymëzojë Korpusin e Kadetëve në mënyrë që çdo i diplomuar të jetë një drejtues i porositur i karakterit i përkushtuar ndaj vlerave të Detyrës, Nderit, Vendit dhe i përgatitur për një karrierë të përsosmërisë profesionale dhe shërbimit ndaj kombit si një oficer në ushtrinë amerikane. Për më shumë informacion, shkoni në www.westpoint.e