Kuvendi i Ulqinit shpalli kriporen park të natyrës

Kuvendi komunal i Ulqinit shpalli sot Kriporen e Ulqini park të natyrës.

Ky vendim gëzoi pa masë të gjithë qytetarët pasi me këtë hap pamundësohet ndërrimi i dedikimit të kësaj hapsire. Qyteti i Ulqinit me dekada të tëra përveç turizmit ka qenë i njohur edhe për prodhimin e kripes, shkruan Ulqini Online.

Qeveria e Malit të Zi me një vendim të vitit 2017 ka paraparë që në hapsiren e Kripores të bëhet sanimi dhe modernizimi i fabrikës për prodhimin e kripër.

Ditët, muajët dhe vitët në vijim do të na tregojnë nëse Kriporja e Ulqinit do ti rikthehet prodhimit të kripës.