Këshilli Shqiptaro Amerikan mbështet Referendumin në Maqedoni, bën thirrje për dalje masive në votim më 30 Shtator

Referendumi në Maqedoni voto PO!: “ Nato dhe Bashkimi Europian”

NEW YORK : Organizata lobiste shqiptare Këshilli Shqiptaro Amerikan, në SHBA, me anë të një deklerate zyrtare shpërndar sot për shtypin shqiptar , deklaron se ajo mbështet Referendumin në Maqedoni që do të mbahet 30 Shtator 2018, dhe, bën thirrje për një dalje massive në votim e saj, raporton Bota sot nga Nju Jorku.

Kryetari i Këshillit Shqiptaro Amerikan (KSHA) në SHBA, Haxhi Dauti – i cili në vazhdimësi prej themelimit të kësaj organizate, 30 vjet më parë, ka lobuar fuqishëm për kauzën kombëtare në Washington dhe New York, thotë se :”Arritja e marrëveshjes ndërmjet Greqisë dhe Maqedonis për emrin e ri “Maqedonia Veriore” mes dy palëve është një hap i mirë për Shqiptarët dhe Maqedonasit. Mbasi kjo marrëveshje do të hap dyert Maqedonisë për anëtarësimin e saj në Aleancën Veri – Atlantike dhe Bashkimin Europian, ku të gjithë Shqiptarët e Maqedonasit do të kenë një të ardhme më të mirë, duke iu afruar sa më shumë familjes Europiane, NATO-s dhe SHBA.

Ndërkohë, që bënë thirrje për të votuar pro emrit “Maqedonia Veriore”në dekleratën e tyre Këshilli Shqiptaro Amerikan, u bën thirrje të gjithë Shqiptarëve, dhe Maqedonasve, që të marrin pjesë masivisht në Referendumin e 30 Shtatorit, dhë të votojnë PO! : “Nato dhe Bashkimi Europian”

“Arritja e marrëveshjes ndërmjet Greqisë dhe Maqedonis për emrin e ri “Maqedonia Veriore” mes dy palëve është një hap i mirë për Shqiptarët dhe Maqedonasit. Mbasi kjo marrëveshje do të hap dyert Maqedonisë për anëtarësimin e saj në Aleancën Veri – Atlantike dhe Bashkimin Europian, ku të gjithë Shqiptarët e Maqedonasit, do të kenë një të ardhme më të mirë, duke iu afruar sa më shumë familjes Europiane , NATO-s dhe SHBA.

Këshilli Shqiptaro Amerikan bën thirrje të gjithë Shqiptarëve, dhe Maqedonasve të marrin pjesë masivisht në Referendumin e 30 Shtatorit dhë të votojnë PO! : “ Nato dhe Bashkimi Europian” deklaronë, Këshilli Shqiptaro Amerikan (KSHA) në SHBA, njofton Bota sot.