7 Mars 1887, ja kush ishte mësuesi i parë i shkollës së parë shqipe

Sot shqiptarët në të gjitha shtetet ku jetojnë festojnë 7 Marsin – Ditën e Mësuesit.

Shkolla shqipe, që njihet edhe si mësonjëtorja e parë shqipe u hap më 7 Mars 1887 në qytetin e Korçës, në Shqiperi.

Mëuesi i parë i shkollës së parë shqipe ishte Pandeli Sotiri.

Shkrimi, Këndimi, Gramatika e Gjuhës Shqipe, Historia, Gjeografia, Aritmetika, Dituria natyrore dhe Edukimi fizik ishin lëndët mësimore me 35 nxënësiit e parë të shkollës së parë në Korçë.

Sot, mësimi në gjuhën shqipe zhvillohet pothuaj në të gjitha shtetet e planetit të rruzullit tokësor, aty ku ka shqiptarë (përjashtim bënë Greqia). Flitët e shkruhët lirshëm, falë mëuesve shqiptarë dhe rilindasëve.