Mark Gjonaj fiton garën brenda partisë Demokrate për distriktin 13-të në Nju Jork

Mark Gjonaj me bashkëshorten dhe djalin

Mark Gjonaj për her të dytë bënë histori në Nju Jork

 

Nga Bronx New York Beqir SINA

 

Mark Gjonaj fiton garën brenda partisë Demokrate në Nju Jork, për Distriktin 13-të në Këshillin Bashkiak, me 38.7 përqind

 

BRONX NYC : (Bota sot) Të martën në mbrëmje, më 12 Shtator 2017, Asambleisti Mark Gjonaj, kandidati shqiptar për një vend në Këshillin Bashkiak, në qytetin e Nju Jorkut, gara brenda partisë demokrate, ka bër një tjetër histori, duke fituar garën në Ditriktin13-të, votimet paraprake në parintë Demokrate në Nju Jork, ku konkuruan 5 kandidatë.

 

Simbas rezultateve të orës së fundit Mark Gjonaj e shpalli fitoren në Distriktin 13-të (City Council District 13), duke i hapur rrugën vetes në një fitore në zgjedhjet e përgjithshme që mbahen më 7 Nëntor 2017.

 

Kandidatë Votes Percent

Mark Gjonaj 3326 38.7%
Marjorie Velazquez 2958 34.4%
John Doyle 1644 19.1%
Victor Ortiz 414 4.8%
Egidio Sementilli 254 3.0%

 

Precincts Reporting: 129 Precincts Total: 129 Percent: 100%

 

Shqiptaro Amerikanët në Nju Jork, me Martk Gjonaj më 2012, së bashku shkruan histori duke zgjedhur Shqiptaro Amerikanin e parë në Asamblenë e Shtetit të Nju Jorkut. Tani përsëri shqiptarët e Nju Jorkut, hynë në histori mbrëmë, duke zgjedhur Shqiptaro Amerikanin e parë në Bashkinë e Nju Jorkut.

 

Pra, për herë të parë në historinë mbi njiqindë vjeçare, të emigracionit në SHBA, një shqiptar nga Reçi i Ulqinit, Mark Gjonaj, është prej mbrëm shumë afër për të marr një vend në Këshillin e Bashkisë së qytetit më të madh në botë New York City.

 

“Kam punuar shumë të jem një Përfaqësues i denjë për Komunitetin tim dhe me ndihmën tuaj do të jem edhe më i dobishëm në Këshillin Bashkiak të Nju Jorkut”. tha zoti Gjonaj në mbrëmjen e fitores, Victory Night, para një grupi vullnetarësh dhe mbështesish të tij, shqiptar dhe amerikan, të cilët brohorisnin me tone të zjarrta :“Goo Mark Goo Mark!”

 

Shqiptarët e Nju jorkut, votuan dhe mbështetën Mark Gjonaj, nga që zëri i shqiptarve tani do të dëgjohet edhe në Këshillin e Bashkisë së Nju Jorkut, një bashki kjo që ka edhe numërin më të madh të shqiptarve në Amerikë, mbi 80 mijë shqiptar mendohet se jetojnë në pesë lagjet e qytetit të Nju Jorkut.

 

Mark Gjonaj për tre vjet sa shërbeu si Asambleist në Shtetin e Nju Jorkut, u dallua për kontributin e tij për inisiativën për Qendrën e Komunitetit Shqiptaro Amerikan në Nju Jork, Shkollat Publike dy Gjuheshe, Përfaqësimin politik dhe Integrimin e Shqiptarve, Programe për të rinjë dhe të moshuar, Aktivitete Kulturore dhe Artistike, Festimin e festave Kombëtare, dhe mundësi për Bursa Studimi”