“Fshati im i zbrazur” (video)

Emigrimi i popullsisë shqiptare nga trevat e veta shumëshekullore në Mal të Zi është një ndër problemet më të mëdha me të cilën jemi ballafaquar, po ballafaqohemi dhe sipas të gjithave gjasave do të ballafaqohemi.

Sot në rrethinën e Ulqinit, në Anë të Malit dhe në Krajë, ka fshatra të tëra që nuk kanë pothuajse as edhe një banor. Situate është alarmante pasi fluksi i emigrimit është në një kurbe rritjeje për çdo ditë.

Qytetari Fatmir Ardolli ka publikuar një video rrënqethese të fshatit të të vet ku emigrimi ka bërë të veten.