Daily Archives: August 2, 2020

  • L’UNIVERS (1880) / PREMTIMI I ALI PASHË GUCISË NDAJ ULQINAKËVE

    Nga Aurenc Bebja*, Francë – 2 Gusht 2020 “L’Univers” ka botuar, të shtunën e 13 nëntorit 1880, në faqen n°2, një shkrim në lidhje me premtimin asokohe të Ali Pashë Gucisë ndaj ulqinakëve, të cilin, Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut “Dars (Klos), Mat – Albania”, e ka sjellë për publikun shqiptar : Shqipëri Raguzë, 11 nëntor. Na shkruajnë […]


  • TË JESH APO TË MOS JESH

    Nga Qani  Osmani   Zgjedhjet e lira pasqyrojnë realitetin e pluralizmit në një shoqëri demokratike, ku pushteti detyrohet të realizojë detyrimet ndaj qytetarëve dhe institucioneve. Zgjedhjet e lira mund të konsiderohen ato zgjedhje që realizohen në pajtim me Kushtetutën, ligjet, rregullat juridike dhe standardet ndërkombëtare.    Duke qenë se jemi në prag të zgjedhjeve parlamentare […]