Daily Archives: June 19, 2020

 • IKJA E TRIBUNIT ARBNORË

  (Prof. Dr Simë Dobrecit 1934-2020) Nga Argëzon Sulejmani. “Ikja e shtërgut” është novela atipike e Kadaresë që rreket të përshkruajë (për)jetësinë e poetit të madh shqiptar Lasgush Poradeci. Vjeshta e fundit e tre emnakëve qytet, liqen, poet vjen në një format romantik që lë shije fajësie, melankolie dhe pikëllimi. “Ku do të nisesh, shtërg i […]
 • Në Mal të Zi 207 persona në vetizolim

  Aktualisht në Mal të Zi 207 persona gjenden në vetëizolim, ka kumtuar Sanja Medenica nga Shtabi operativ për përcjelljen e situatës epidemiologjike gjatë sezonit turistik, duke shtuar se ky numër ndryshon nga dita në ditë. Ajo, duke marrë pjesë në emisionin e mëngjesit të Televizionit “Vjesti”, ka deklaruar se testohen të gjithë individët të cilët […] • Draga: KISHA NË RUMI ILEGALE DHE PËRÇARËSE NDAJ QYTETARËVE

  Diskursi sociopolitik Më 18 qershor 2020 bëhën 15 vite nga vendosja e objektit metalik në Malin e Rumisë, në organizim të Kishës Ortodokse Serbe(KOS), në mënyrë ilegale, pa leje të punës, duke irituar qytetarët, çështje e cila është kontestuar nga subjektët politike të shqiptarëve por edhe nga Qeveria e Malit të Zi, e cila ndonëse […]


 • Ametisti – guri i çmuar i modestisë, i ekuilibrit dhe i harmonisë

  Nga Gladiola Jorbus Ametisti – guri i çmuar i modestisë, i ekuilibrit dhe i harmonisë …kambanoret lundruan në ametist… ‘Emily Dickinson’ Përkrahësit e ” kristaloterapisë” pretendojnë se kristalet dhe gurët e çmuar, përveç se na pëlqejnë për shkak të ngjyrës, formës apo përbërjes së tyre, gjithashtu kanë veti që të na lehtësojnë shërimin falë rrjedhës […]