Daily Archives: June 18, 2020


  • ”Ulqinit i jep dritë e Tivarit Blerim”, SIMË GJ. DOBRECIT

    Nga Ali Gjeçbritaj SIMË GJ. DOBRECIT Udhëtoi në vargun e moteve Lundroi nëpër valët e trazuara Dallgët se ndalën kurrë. Në rrugëtim gjithmonë rrezatoi mirësi Jetën ia fali njerëzimit Kombin e veshi me kostum të ri. Nderoi vetën, konakun, kullën e gurit Orës së shtëpisë i dha bukurinë Zanës së malit hijeshinë. Nën sqetull mban […]


  • NË KUJTIM TË PATRIOTIT EMIN FAZLIJA – I QUAJTUR NDRYSHE EMIL KASTRIOTI

    Me rastin e 5-vjetorit të vdekjes Nga Frank Shkreli 16 Qershori shënoi 5-vjetorin e vdekjes së Emin Fazlisë, ose siç njihej dikur me pseudonimin, Emil Kastrioti.  Unë nuk e kam njohur personalisht Emin Fazlinë, por kam komunikuar duke çkëmbyer disa letra me të në fillim të 1970-ave.  Për më shumë të dhëna se kush ishte […]


  • “Kombit shqiptar do i mungoni shumë dr. Simë”

    E trishtë kjo ditë për shqiptarët, në veçanti për ne në Mal të Zi. Ndarja nga jeta e prof. dr. Simë Dobrecit, kolosit të mendimit dhe shkencës, atdhetarit, mjekut, intelektualit, humanistit, i cili është dekoruar nga Presidenti i Republikës së Shqipërisë me titullin e lartë “Nderi i Kombit”, kështu thuhet në MESAZH NGUSHËLLIMIN me rastin […]