Daily Archives: June 4, 2020

  • NASA fotografon pamjen e veçantë nga Liqeni i Shkodrës

    Satelitët e NASA-s kanë arritur që të kapin një foto shumë të veçantë nga liqeni i Shkodrës. Në foton e NASA-s, vihet re një vorbull e madhe në mes të liqenit. Vorbulla mund të jetë shkaktuar nga përzierja e sedimenteve që kanë ardhur nga shkrirja e dëborës në male. Liqeni i Shkodrës është shembull i fenomenit të kriptodepresionit […]  • Komuna: Filloi implementimi i projektit CIRCLE

    INTERREG V-B ADRION Programme 2014 – 2020 Komuna e Ulqinit  nënshkroi kontratën për implementimin e projektit CIRCLE nga ana e Programit ADRION. Implementimi i këtij   Projekti  do të realizohet përmes fondeve evropiane IPA.Projekti ka për qëllim promovimin e Programit CIRCLE, gjegjsisht zbulimin e modelit për menaxhimin e mbetjeve dhe reciklimin e tyre. Aplikimin dhe implementimin […]


  • Sylvia Plath – poetja tronditëse e shekullit XX

     Nga Gladiola Jorbus Sylvia Plath ishte një poete, noveliste dhe shkrimtare amerikane. Ajo ka lëvruar zhanrin e poezisë rrëfyese dhe është e mirënjohur për vëllimet e botuara, ‘Kolosi dhe Poemat e tjera dhe Ariel’ si dhe ‘Kavanozi i ziles’, një roman gjysmëautobiografik i botuar pak para vdekjes së saj. Në 1982, ajo fitoi çmimin ‘Pulitzer’ […]