Daily Archives: May 14, 2020

  • Njoftim i rëndësishëm për maturantët

    Këshilli Kombëtar i Shqiptarëve në Malin e Zi ka zhvilluar për çdo vit anketimin me maturantët shqiptarë në Mal të Zi lidhur me preferencat e tyre për programet e studimit që duan t’i ndjekin, universitetin dhe shtetin me qëllim të kërkimit (sigurimit) të kuotave nga ministritë e arsimit të Republikës së Shqipërisë dhe Republikës së […]




  • ULQINI ËSHTË I GATSHËM PËR SEZONIN TURISTIK

    Shkruan: Esat Mehmeti Ulqini është një ndër qytetet më të vjetra në bregdetin e Adriatikut, dhe padyshim është njëri nga qytetet më të bukur në bregdetin tonë dhe në rajon. Ulqini, i cilësuar si perla e rivierës bregdetare ka potencial të jashtëzakonshëm për zhvillimin e llojeve të ndryshme të turizmit. Ky qytet i lashtë me […]


  • AGONIA E ISH-JUGOSLLAVISË DHE PROVA E PUÇIT USHTARAK

    Nga Nikë Gashaj, Politolog Ish-Jugosllavia pas vdekjes së Titos ka qenë shumë e sëmur, e shkatërruar nga brenda. Prandaj, ka qenë në pyetje vetëm koha, se kur ajo do të zhduket nga skena botërore. Derisa, agonia ka zgjatë, në Republika të gjithëve iu është grabit për t’i krijuar kushtet  për sendërtimin e qëllimeve të tyre […]