Daily Archives: May 11, 2020

 • Shumë agjenci turistike në Mal të Zi mund të bankrotojnë

  Prej rreth 500 agjencive turistike sa ekzistojnë në Mal të Zi, ekzistenca e gjysmës së tyre është sjellur në pyetje, ka deklaruar kryetari i asociacionit të agjencive turistike Orhan Hoxhiq. “Është e sigurt se edhe në Mal të Zi, shumë agjenci do të bankrotojnë“, ka theksuar Hoxhiq, në programin e mëngjesit të RTMZ. Ai, ka […]


 • MBARIMI I LUFTËS SË DYTË BOTËRORE NUK SOLLI LIRI PËR MBARË EVROPËN

  Nga Frank Shkreli  Këtu në Shtetet e Bashkuara dhe në Evropë u shënua 75-vjetori i mbarimit të Luftës së Dytë Botërore me ceremoni të posaçme dhe me fjalime e deklarata të veçanta nga udhëheqës botërorë, individualisht dhe së bashku, përfshir përshëndetjen e Sekretarit të Përgjithëshëm të NATO-s, Jens Stoltenberg, i cili me një video mesazh […]


 • Në Mal të Zi 21 raste aktive me koronavirus, në Ulqin 10

  Nga të dhënat më të reja të Institutit  të shëndetit publik të Malit të Zi mësohet se në Komunën e Ulqinit vazhdon të mbetet numri prej 10 personave aktiv të infektuar me koroanvirus. Nga ana tjetër po nga këto të dhëna shikohet se në Mal të Zi numri i te infektuarëve aktiv me koronavirus ka […]


 • Lejohen ritet fetare por me përmbajtje të rregullave të caktuara

  Në Mal të Zi, prej sot janë mundësuar ritet fetare përmes respektimit të masave të parapara si dhe komunikacioni brenda rajoneve, kurse ndalimi i tubimeve publike gjithnjë mbetet në fuqi. Siç shkruan rtcg, në një objekt fetarë mund të ndodhet vetëm një person në 10 metra katror, kurse para objektit, maksimalisht 20 vetë, përmes respektimit […]


 • Kujtesë historike për shqiptarët në Mal të Zi

  Luftëtarë të pamposhtur, qendrestarë të paepur për përmbushjen e kauzës kombëtare. Misionarë të ruajtjes së trojeve iliro-dardano-arbërore e identitetit kombëtar. Në shekuj’ e ruajtën të pashuar zjarrin e lirisë. Dishepuj  të demokracisë e vlerave europiane, promotorë të finalizimit të endrrës nacionale. Nga Azgan Haklaj Dosjer:Shqiptarët e Malit të Zi janë trashëgimtarë të drejtëpërdrejtë të iliro […]