Daily Archives: May 7, 2020

 • PARTIZANËT E PUSHTETIT KOSOVAR

   Nga Qani Osmani                                 Përderisa në mbarë botën politikanët janë bërë bashkë për ta luftuar pandemin “Covid-19”, në Kosovë po ndodhë e kundërta, politikanët karrieristë dhe të prishtë, egoist dhe mashtrues po abuzojnë me “Coronavirusin” duke zhvilluar luftë të ashpër kundër njëri-tjetrit për pushtet. Partizanët e pushtetit në shtetin e Kosovës nuk flejnë edhe në […]


 • PARIMET E DEMOKRACISË DHE SASIA E PARTIVE POLITIKE

  Diskursi politik Sipas të dhënave zyrtare në Mal të Zi janë  të regjistruara  51 parti politike, që paraqet inflacion  partish, duke marrë parasysh numrin e popullsisë, nga del se  kemi të bëjmë me një mjedis të pa konsoliduar politik, sepse  demokracia nuk varët nga sasia por parimet  e partive politike. Në këtë aspekt nuk bëjnë […]


 • Një iniciativë e papranueshme që mëton përçarjen e shqiptarëve dhe boshnjakëve

  Ismet Azizi Ka kohë që portali ‘Sandzacke.rs’ zhvillon fushatë mediale kundër meje, Ismet Azizit, Ali Dacit dhe shoqatës ‘Kosova për Sanxhakun’. Fushata është tërësisht kundër bashkpunimit dhe afrimit të mëtejmë në mes shqiptarëve dhe boshnjakëve të Sanxhakut që është qëllimi jonë i dyanshëm. Tani më, siç është vërtetuar, ky bashkpunim dhe afrim i pengon dikujt […]


 • Malësia e fitoi betejën me koronavirusin

  Nga Gjekë Gjonaj Komuna e Tuzit e cila u prek nga Covid-19 në Mal të Zi   fitoi betejën ndaj  pandemisë. U shërua pacienti i fundit me koronavirus. Këtë lajm të mirë e  kumtoi Instituti i Shëndetit Publik në Mal të Zi.   Që nga  data 23 mars kur në këtë komunë u regjistruan 15 rastet e […]


 • Gjonaj: Mbetet shumë për t’u bërë në lirinë e medias

  Nga Gjekë Gjonaj Tre Maji   shënon në gjithë botën ditën e lirisë së shtypit. Me këtë rast përveç organizimit të tryezave të rrumbullakëta në çdo vend përkatës ku diskutohen problemet e medias në përgjithësi, nga organizata të ndryshme ndërkombëtare bëhet dhe renditja e lirisë së shtypit sipas vendeve. Shënimi i 3 Majit  – Ditës Ndërkombëtare […]