Daily Archives: May 4, 2020

 • Në Mal të Zi zgjedhjet parlamentare do të mbahen në vjeshtë

  Kryetari grupit paramentar të Partisë demokratike të socialistëve në Kuvendin e Malit të Zi për të përditshmen malazeze Dan është shprehur i sigurt se zgjedhjet parlamentare në këtë shtet do të mbahen dhe se nuk ka asgjë nga ajo se ato do të shtyhen, transmeton Ulqini Online. Duke folur për atë se një pjesë të […]


 • Dosja: Krimet e komunizmit dhe shqiptarët – KALVARI I SHQIPTARËSISË SË KOSOVËS-TIVARI 1945”

  DËSHMI PËR GJENOCIDIN KUNDËRSHQIPTARË Dr.Muhamet Pirraku, “KALVARI I SHQIPTARËSISË SË KOSOVËS-TIVARI 1945”,Botoi:Instituti Albanologjik, Prishtinë, 1994 Nga Nail  Draga Pas dështimit të komunizmit dhe zhbllokimit të censurës, shqiptarët në ish-Jugosllavi filluan për të parën herë të shkruajnë lirshëm atë që kanë dëgjuar e përjetuar në të kaluarën e tyre historike. Në këtë gamë të ngjarjeve s’ka […]


 • KUR E TËRË BOTA I KA SYTË NGA TI!

  Nga Haxhi Zeneli Në kriza të tilla testohën fuqit, vlerat, integriteti i një shteti. Andaj Virusi Covid -19 ishte sprova më reale për t’na testuar si qënje njerzore,se a jemi të përgatitur për të përballuar një pandemi siç është kjo? Kjo ishte një çështje kohe për të zbuluar faktet,se sa kishte avancuar bota në 100 […]


 • AT GJERGJ FISHTA, NJERIU QË KA FRYMËZUAR HEROIN E KOMBIT, AGIM RAMADANI

  Nga Frank Shkreli 3 Maji shënoi ditëlindjen e Heroit Kombëtar, Agim Ramadani.  I lindur me 3 Maj, 1963, ai sot do mbushte 57 vjeç.  Çdo vit kjo ditë është shënuar me manifestime tradicionale kulturore në sheshin e lirisë në fshatin Zheger të Gjilanit, aty ku edhe ka lindur heroi. Shënohej kjo ditë në vendlindjen e […]