Monthly Archives: April 2020

 • Provimet e maturës, gjysëm maturës dhe profesionale, nga 20 maji

  Provimet e maturës, gjysmë maturës dhe profesionale do të mbahen nga 20 maji, ndërkaq me provime nuk do të përfshihet materja nga tremujori i katërt, ka deklaruar ministri i arismit, Damir Shehoviq. Siç është kumtuar. shkruan rtcg, eliminimi i pyetjeve nga periudha e katërt kualifikuese, respektivisht tremujori i katërt, ishte njëra nga kërkesat e Unionit […]


 • Për Pashkë dhe Ramazan gjithçka njësoj, por ndryshe

  Nga Gjekë Gjonaj Shqiptarët, shekuj me radhë, kanë kremtuar bashkë festat fetare të njëri-tjetrit. Kjo vlerë   unike e   të së kaluarës dhe të sotmes së shqiptarëve këtë vit u shënua pak ndryshe për dallim nga vitet e më përparshme.  Situata e jashtëzakonshme e krijuar nga pandemia e koronavirusit ndryshoi ritualet fetare  të komunitetit shqiptar katolik, […]


 • Deri me 1 qershor nuk do të ketë transport ndërkombëtar

  Trupi Koordinues Nacional për sëmundjet ngjitëse ka dhënë pëlqimin për vazhdimin e afatit të zbatimit të disa masave të përkohshme për mbrojtjen e shëndetit dhe të jetës së qytetarëve nga infektimi me koronavirusin e ri si dhe për plotësimin dhe ndryshimin e disa masave. Siç është kumtuar nga Qeveria, shkruan rtcg, pëlqimi për vazhdimin e […] • SEANEMA FILM FESTIVAL – THIRRJE PËR APLIKIM, KRITIKËT E RINJ TË FILMIT

  SEANEMA FILM FESTIVAL – EDICIONI VI THIRRJE PËR APLIKIM – KRITIKËT E RINJ TË FILMIT Seanema Film Festival njofton hapjen e thirrjes për aplikim për gjeneratën e re të 10 kritikëve të rinj të filmit në kuadër të programit edukativ i cili do të organizohet gjatë edicionit të gjashtë të festivalit këtë shtator në Ulqin. […]
 • Fletëpadi penale kundër 2 personave nga Ulqini

  Policia e Malit të Zi ka paraqitur fletë padi penale kundër 18 personave, të cilët i kanë shkelur masat për pengimin e përhapjes së korona virusit. Siç shkruan rtcg, nga Drejtoria e policisë kanë kumtuar se 6 individë janë proceduar në Podgoricë dhe nga tre në Plevle dhe në Tivar. Në Tuiterin e Drejtorisë së […] • Dita e dytë pa raste të reja me koronovirus në Mal të Zi

  Instituti për shëndetin publikë ka kumtuar se prej dje pas dite deri sot në mëngjes janë analizuar 57 mostra në mesin e të cilave nuk ka pasur raste të reja të infektuara me korona virus. Kjo është udita e dytë që në Mal të Zi nuk ka raste të reja me koronavirus, transmeton Ulqini Online. […]