Daily Archives: March 28, 2020


 • Urdhëresë për shitësit e bukës në Ulqin

  Ekipi lokal për mbrojtje dhe shpëtim i Komunës së Ulqinit ka mbajtur takim me datën 27.03.2020. Nga ky takim mësoeht se  Ekipi lokal për mbrojtje dhe shpëtim i Komunës së Ulqinit është vazhdimisht në përcjellje të situates dhe lajmërimeve nga organet kompetente, ndërmerr masa të parapara me Ligjin për mbrojtje dhe shpëtim të Mal të […]


 • Banorët e Tuzit shembull, i respektojnë të gjitha masat dhe urdhëresat

  Drejtori i Institutit për Shëndetin  Publik, Boban Mugosha ka theksuar se në Malin e Zi është vështirë të luftohen shprehitë dhe zakonet, por shembulli i Tuzit ka treguar se një gjë e tillë është e mundur. “Dje kemi pasur tre raste pozitive. Është me rëndësi se nga Tuzi kemi pasur vetëm një dhe kjo është […]


 • Situata epidemiologjike në Mal të Zi është tejet serioze

  Situata epidemiologjike në Mal të Zi është tejet serioze dhe gjithnjë rritet numri i të prekurve me Coronavirus, ka deklaruar drejtori i Institutit për Shëndetin Publik, Boban Mugosha duke shtuar se tani përgjegjësia më e madhe bie mbi qytetarët, të cilët duhet të respektojnë distancën sociale. Siç shkruan rtcg, Mugosha ka theksuar se situata gjithnjë […] • MEDITIME E ANALIZA TË INTELEKTUALIT TË BURGOSUR

  Alija Izetbegoviq, ARRATISJA IME NË LIRI (Shënime nga burgu),Tiranë, 2016 Nga Nail Draga Prezantimi i çdo libri  të një autori të huaj  i përkthyer në gjuhën shqipe  paraqet moment të veçantë për opinionin lexues. Nuk ka dilemë së sfidat e para në këtë aspekt i ka përjetuar përkthyesi i librit, sepse është dashur angazhim serioz […]


 • TI NUK JE FYTYRA JOTE

  (Shënime në kohë karantine)  Shkruan: Argëzon Sulejmani Orët e izolimit sapo kanë nisur. Ngujimi sa do përmbajtësor të jetë, prapë se prapë ngërdheshet nga ndjenja e vetmisë. As “Njëqind vjet vetmi” nuk ndihmon dot. Pajtohem me Úrsulan që nuk është kohë për broçkulla ciganësh. Zbulimi i akullit, magnetit, tejqyrës, botës në formë portokalli, kujt i […]


 • Shqiptarë të Kosovës, tradhtarët e dëshirojnë vdekjen e juaj, ndalojini!

  Nga Aurel Dasareti, USA, ekspert i shkencave ushtarake-psikologjike (dasaretiaurel@yahoo.com.au) “Çka është turpi për rezilin?” – thotë gjyshi im. Rezilët e kuptojnë vetëm shkopin prapanicës, ata tallen me fjalët tona. Popullata e Kosovës, ata që i simpatizojnë dhe i votojnë këta kalbësira, janë bashkëfajtorë për humnerën të cilën vazhdojnë ta gërmihin për veten dhe familjen e […]


 • UDHËHEQËSI POLITIK

  Nga Nikë Gashaj Supozimet vetiake për rolin e udhëheqësit politik zakonisht përcaktohen si aftësi personale për të ndërmarr iniciativa në situata shoqërore, për të planifikuar dhe organizuar aksionin dhe siguruar bashkëpunim. Andaj, mund të dallohen disa vetijë qenësore të cilat ndikojnë në sjelljet e udhëheqësit, sikurse janë: 1) Bindjet politike. Për tu kuptua raporti i […]