Daily Archives: November 28, 2019

  • ALEANCA TË REJA ME IDE TË VJETRA

    Diskursi politik Ideja e formimit të Shëngenit ballkanik  si kundër reagim ndaj refuzimit për fillimin e negociatave për pranimin në Bashkimin Europian të Shqipërisë dhe të Maqedonisë së Veriut, pa pjesëmarrjen e vendëve të tjera të Ballkanit Perëndimor, e në veçanti të Kosovës,  është ide e nxituar,  sepse nuk duhet humbur kohë për aleanca regjionale, […]  • Nëntori dhe shqiptarët

    Nga Hajrullah Hajdari Jemi në Nëntor. Shqiptarët, padyshim, kudo që janë festojnë ditën më të madhe të kombit, 28 Nëntorin – Ditën e Flamurit Kombëtar.Këtë ditë duhet të ndërojmë, parasegjithash, sakrificën sublime të të rënëve të popullit shqiptarë  në të gjitha kohërat, të qindra e mijëra djemve dhe vazave, burrave dhe grave, që u flijuan, […]


  • 28 NËNTORI – DITA E FLAMURIT

    Nga QANI  OSMANI 28 Nëntori është data më e ndritshme e Rilindjes sonë kombëtare në të gjithë historinë tonë. Kjo ditë e bekuar shënon momentin e ndarjes nga robëria e gjatë dhe mbetet simbol i sakrificës, bashkimit, unitetit dhe qëndresës së popullit shqiptar. Dita e Flamurit është festa e krenarisë sonë kombëtare, me traditën më […]