Daily Archives: November 13, 2019

 • “Mini Shengeni” ballkanik është dalje në det e Serbisë përmes Shqipërisë

  Nga Aurel Dasareti, USA, ekspert i shkencave ushtarake-psikologjike (dasaretiaurel@yahoo.com.au) Sipas Artit Luftarak, qasja më e mirë për veprim në luftën kundër kundërshtarit të dobët (siç është Shqipëria në raport me Serbinë), është të marrësh një shtet paprekur. Për të fituar mbi armikun pa përdorimin e forcës është kulmi i aftësive. Prandaj, nuk befasohem për “Shengenin” […]


 • Ostros: Kësaj të shtune mbahet ”Dita e gështenjës”

  Kësaj të shtune në Ostros të Krajës do të mbahet manifestimi tradicional „Dita e Gështenjës“. Siç mësohet nga njëri prej organizatorëve z. Beqir Berjashi në këtë aktivitet vendasit dhe mysafirët do të kenë mundësi të kënaqen me gështenja dhe specialitete tradicionale të Krajës, me muzikë dhe argëtim të mirë. Nuk do të mungojë as këngëtari […] • GJUHA E ADMINISTRATËS SIME – RAPORT MONITORIMI

  Në këtë publikim mund të gjeni të dhënat e hulumtimit për nivelin e përdorimit zyrtar të gjuhës shqipe në Administratën e Komunës së Ulqinit. Kjo analizë është realizuar përmes një monitorimi të detajuar të punës së organeve të vetëqeverisjes vendore, duke përdorur metoda të përshtatshme të hulumtimit, siç janë: monitorimi i publikimit të informatave në mënyrë […]


 • Gjendet e vdekur regjisorja Arzana Kraja

  Ka vdekur regjisorja Arzana Kraja, vajza e kryetarit të Akademisë së Shkencave të Arteve të Kosovës, Mehmet Kraja. Në një përgjigje për Koha.net nga Policia e Kosovës, konfirmohet vdekja e një vajze në lagjen “Kalabria” në kryeqytet, por burime të Koha.net tregojnë se bëhet fjalë për regjisoren Kraja. “Me datën 13.11.2019 rreth orës 09:00 policia ka pranuar një […]