Daily Archives: November 7, 2019


  • “Enigma e Valdanosit”

    Prof. dr. Ruzhdi Ushaku sjell botimin e ri “Enigma e Valdanosit” Studiuesi i njohur nga Ulqini, prof. dr. Ruzhdi Ushaku, vjen për lexuesin me një botim të ri, “Enigma e Valdanosit”, një përpjekje për të ndriçuar shumë mistere dhe enigma që lidhen me këtë lokalitet dhe toponim. Autori tregon se vetë emri Valdanos e ka […]


  • Gatimet tradicionale të Ulqinit me rrethinë në funksion të turizmit

    Nga Gjekë Gjonaj Rajoni i Ulqinit  është i pasur me burime natyrore që ndikojnë në krijimin e një eksperience turistike të këndshme. Këto burime natyrore duke u kombinuar edhe me produktet gastronomike, të cilat gjithashtu janë të pranishme në këtë qytet, formojnë një bazë të konsoliduar të ofertës turistike të këtij destinacioni shumë  tërheqës për […]


  • DEMOKRATJA SHQIPTARO-AMERIKANE BUTA BIBERAJ IA DOLI!

    Nga Frank Shkreli Është zyrtare! Buta Biberaj – mos qofsha gabim, e para shqiptaro-amerikane, kandidate e njërës prej partive më të mëdha në Amerikë, është zgjedhur dje kryeprokurore në qarkun Loudon (County) të shtetit Virginia, jo larg Washingtonit.  Siç kam shkruar javën që shkoi rreth kandidaturës dhe fushatës së saj për këtë post me rëndësi, […]