Daily Archives: November 4, 2019

  • NË TIVAR

    Në murale vendosur shumë flamuji imi pse s’është aty?U thash troçflamurin tim s’e hiqni dotnga bedenat e kalasë. Ai është skalitur në gurënë shtizën mijëvjevjeçarengulur thellë në tokën tonë. Do dalë shpejt në sipërfaqee murali do buzëqeshsi dikur moti me ngjyraqë ia fali Zoti. A thua Tivar as sotnë shekullin e ritë është errësua shikimie […]


  • NUK KA SHQIPËRI AS KOSOVË PA AT GJERGJ FISHTËN

    FJALA FRANK SHKRELI NË SIMPOZIUMIN KUSHTUAR AT GJERGJ FISHTËS                                     Kisha Katolike Shqiptare në Nju Jork,                                      Salla Nëna Tereze, 2 Nëntor, 2019 Përshëndetje…Falënderimet e mia bashk organizatorëve të këtij simpoziumi,  Shoqatës Shqiptaro-Amerikane “Skendërbej” dhe Kishës Katolike, Zoja e Shkodrës –ku 50-vjetë më parë kam hedhur hapat e parë drejtë pjekurisë.    Një falënderim i […]


  • Fotografia e jetës

    Nga Gladiola Jorbus Kjo e sotmja, me siguri duhet të jetë epoka më e fotografuar ndonjëherë, madje deri në detajet më të vogla. Ngado të hedhësh sytë, shkrepje celularësh dhe aparatesh pa fund… Të gjithë i sheh duke filmuar e fotografuar me një babëzi të tillë, a thua se vetëm në këtë mënyrë, s’do të […]