Monthly Archives: November 2019

  • Komuna: Ja orari i shqyrtimit publik për buxhetin e vitit 2020

    Sekretariati për buxhet dhe financa i Komunës së Ulqinit lajmron publikun se ka vënë në shqyrtim publik Vendimin e Buxhetit të Komunës së Ulqinit për vitin 2020, mësohet nga Komuna e Ulqinit, transmeton Ulqini Online. Shqyrtimi publik zgjate nga data 14.11.2019 deri me 28.11.2019 si dhe do te organizohet me date si vijon: • KATERKOLLE, […]  • DIKTATURA E SHUMICËS NDAJ PAKICËS SHQIPTARE NË MAL TË ZI

                           Nga Frank Shkreli Ja ndodhi përsëri.  Ndalohet, gjobitet dhe dëbohet një shtetas i Shqipërisë nga Policia e Malit të Zi sepse valviti flamurin shqiptar të Gjergj Kastriotit-Skenderbe, në Festivalin vjetor të Gështënjave në rajonin e Krajës, af;r Ulqinit.  Them flamurin shqiptar dhe jo flamuri i Shqipërisë, megjithëse është edhe i Shqipërisë, sepse për […]  • ZEZAKËT E ULQINIT – Katër shekuj të negro-komunitetit shqipfolës

    Ulqini ka vazhduar të jetë një shënjues mileniumesh i historisë ballkanase pranë detit që nga koha kur u krijua si koloni greke, apo si një ngulim i dallueshëm ilir në Adriatik, prej kur edhe datojnë muret e tij të para ciklopike që vazhdojnë edhe sot të jenë themel i kështjellës impresive. Argumenti ynë lidhet me […]