Daily Archives: October 24, 2019

  • Një grua e sigurtë – sine qua non e çdo shoqërie

    Nga Gladiola Jorbus Sa herë që një grua vdes nga dora e një burri Mua, më vjen turp që jam burrë… Enrico Brignano Prej vitesh po bashkëjetojmë me një fenomen që ka arritur përmasa të jashtëzakonshme, feminicidin – vrasjet e femrave. Kohët e fundit, të gjitha mediat (video / audio, shtyp, internet) dëshmojnë ngjarje të […]  • Vazhdon aksioni për KF Otrant Olympic

    Nesër, më 25 tetor, vazhdon akcioni për mbledhjen e donacioneve për klubin e futbollit Otrant Olympic. Stenda do të vendoset tek hyrja në Pazarin e Ulqinit nga ora 9:00 deri në orën 14:00, dhe në shetitoren e Ranës nga ora 19:00 deri në orën 22:00. Të gjithë të interesuarit mund ta përkrahin klubin duke blerë […]


  • SHKRUAJ SEPSE EKZISTOJ!

    Nga Qani  Osmani Frymëzimi për këtë shkrim më lindi para disa ditësh, kur, rastësishtë takova një mik që, në bisedën e sipër, mes tjerash më përmendi shkrimin e fundit dhe shtoi “Mik i dashur a mendon se nuk lexohet ajo që shkruani, se s’lexon shqiptari?… Po kujtë po i shkruani? Çka po lodhesh kot së […]