Daily Archives: October 17, 2019

 • FILIPAJ PERSONALITET I PËRMASAVE MBARËKOMBËTARE

  (Në  20-vjetorin e vdekjes) Dr. Nail Draga Vetëm në kohën e pluralizmit u krijuan kushtet optimale për të organizuar veprimtari kulturore apo përkujtimore për personalitete të anatemuara. Në ketë aspekt meritë të veçantë kanë subjektet kulturore nga shoqëria civile, sepse ata ishin nismetarët e shpalosjes së vlerave të përgjithëshme kulturore. Dhe në rrethana të reja […]


 • “Unioni i Bashkive dhe Komunave Shqiptare” bashkon komunat shqiptare të rajonit

  ‘’Unioni i Bashkive dhe Komunave Shqiptare në Rajon’’ u mblodh ditën e djeshme  në ambientet e Bashkisë së Tiranës, për të diskutuar dhe ndërtuar startegjinë e përbashkët për bashkëveprim dhe bashkëpunim mes komunave/bashkive kryesore të hapësirës shqiptare. Të pranishëm nga kabineti i Kryetarit të Komunës së Ulqinit ishin Artan Osmani dhe Arsllan Hajdinaga si dhe […] • Mehmeti: ME FITOREN E ALBIN KURTIT ERDHI DITA

  Shkruan: Esat Mehmeti Zgjedhjet në Kosovë dhe fitorja e Albin Kurtit dëshmuan si një histori suksesi. Kosova hapi një faqe të re në rrugëtimin e saj si shtet demokratik. Populli i Kosovës i dëshmoi botës se është një shtet demoktarik, që dinë dhe duan të udhëheqin me shtetin. Më 6 tetor, në Kosovë u mbajten  […]


 • Populli si punëdhënës i politikanit

  Nga   Qani Osmani    “Politika është diçka shumë serioze për t’u lënë vetëm në duart dhe në fatin e politikanëve”, ka thënë diplomati dhe presidenti i dikurshëm frances, Sharl  de Gol, gjë që mjerishtë po ndodh me shoqërinë shqiptare në përgjithësi, të cilët janë të kapur nga partitë politike, andaj dhe s’mendojnë me kokën e […]