Daily Archives: October 9, 2019

  • Vallja e Tropojës drejt UNESCO-së

    Mbrëmja magjike e 4 tetorit 2019, ku vallja e Tropojës nis rrugëtimin e saj, drejt UNESCOS. Me datë 04.10.2019, u mbajt koncerti recital:“Me vallet më të bukura të Tropojës, krijuar me dashuri nga “Mjeshtër i Madh”, koreografi Skënder Haklaj”, tek Amfiteatri verior, Liqeni Artificial. Për ta shpjeguar shkencërisht, qëllimin e këtij recitali, që vallja e […]


  • Ulqini dikur – Historia e Ulqinit të Vjetër, Reliktet e Olciniumit

    Reliktet e OlciniumitDuke parë me kujdes globe e harta të dimensioneve të ndryshme, sytë më shkuan tek qyteti Olcinium dhe qyteti tjetër i vjetër më i afërt i saj Scodra, Scutari (Shkodra), të cilat gjendeshin brenda shtrirjes gjeografike të fjalës ILLYRICUMPeriudha e kohës antike dhe mesjetës, sipas mendimeve faktike të shumë studiuesve vendas dhe te […]