Daily Archives: October 8, 2019

  • PJETËR BOGDANI NË NJU JORK: 30-VJETORI I NJË SEMINARI

    Ky është Pjetër Bogdani i Gurit të Hasit!  (Me rastin e 330-vjetorit të vdekjes)  Nga Frank Shkreli 330-vjet më parë, në fund të vitit 1689 ka ndërruar jetë, në Prishtinë, ipeshkvi imzot Pjetër Bogdani.  30-vjetë më parë, me rastin e 300-vjetorit të vdekjes së tij, me 7 tetor, 1989 është mbajtur në Nju Jork një […]


  • 30-VJETORI I VIZITËS SË PARË TË IBRAHIM RUGOVËS NË AMERIKË

    (Disa kujtime personale nga ajo vizitë historike) Gjekë Gjonlekaj/New York Si sot 30-vjet të shkuara arritën për herë të parë në Shtetet e Bashkuara Dr. Ibrahim Rugova dhe Prof.Dr. Ëngjell Sedaj. Tridhjetë vjetë më parë ishte 300-vjetori i vdekjes së Imzot Pjetër Bogdanit. Disa dijetarë shqiptarë midis tyre Profesor Engjëll Sedaj kshin botuar në shtypin […]