Daily Archives: October 6, 2019

  • Albin Kurti dhe Levizja Vetevendosje fitojnë zgjedhjet në Kosovë

    Në Kosovë kësaj të diele u mbajtën zgjedhjet e parakohshme parlamentare. Sipas rezultateve të para që vinë nga Prishtina mësohet se Albin Kurti dhe Lëvizja Vetevendosje, kryetar i së cilës është, kanë fituar këto zgjedhje. Më gjërësisht më vonë. Albin Kurtit i ka ardhur dita ta udhëheqë Qeverinë e Kosovës. Mbështetur në rezultatet preliminare, rreth […]


  • Kosova voton

    Qytetarët e Kosovës me të drejtë vote, zgjedhin sot përfaqësuesit e tyre për përbërjen e re të Kuvendit, nga i cili do të zgjidhet më pas edhe qeveria e re e Kosovës me mandat katërvjeçar. Në këto zgjedhje, të drejtë vote kanë më shumë se 1 milion e 900 mijë qytetarë. Zyrtarë të Komisionit Qendror […]


  • KORABI

    KORABI — GUSHT 2019 Nga Enela Shehu Markja  …me diell nis dita në qytetin tim të lindjes. Zhurma e përroit dhe rrezet e dielli që shponin me forcë e depërtonin përtej perdeve të errëta, ma nxorrën gjumin në dhomën e hotelit në vendlindje. Me kujtimet e fëmijërisë dhe të rinisë shëtis nëpër rrugë, mes lulishteve […]