Monthly Archives: October 2019

 • NDRYSHIMI I EMËRTIMEVE GJEOGRAFIKE DUKURI E NJOHUR SHOQËRORE

  Është e drejtë e pakontestueshme  e qytetarëve apo  popujve  në mjedisin përkatës që të vendosin për emërtimet qoftë për  individin, qytetin apo të shtetit të tyre, dukuri e cila ka evoluar në sajë të rrethanave shoqërore nga ajo koloniale deri të pavarësia, duke qenë dëshmi autentike e periudhave të ndryshme historike deri në ditët tona. […] • FUQIZIMI I LIDERËVE RINORË – Program i ri nga Horizonti i Ri

  OJQ Horizonti i Ri dhe Biblioteka e Qytetit shpallin THIRRJE PUBLIKE  për aktivistët qytetarë dhe liderët rinorë nga Ulqini, për të aplikuar në programin trajnues “Fuqizimi i pjesëmarrjes publike në vendimmarrje”. Programi përfshin një cikël prej pesë seminareve njëditore dhe ka për qëllim përmirësimin e njohurive të aktivistëve qytetarë dhe liderëve rinorë për konceptin e […]


 • Marko Kepi shpalli kandidaturën për Deputet në Parlamentin e Nju Jorkut

  Nga Beqir SINA – New York STATEN ISLAND NYC : Ditën e Dielë, në mesdrek, në qytetin Staten Island – NY, Marko Kepi, shpalli kandidaturën e tij për Deputet në Parlamentin e Nju Jorkut. Qindra shqiptar dhe amerikan morën pjesë në shpalljen e kandidaturës së Marko Kepit. Veprimtarin inauguruese e moderojë gazetarja Kozeta Turishta, e […] • NJË MBËSHTETJE HISTORIKE NDËRKOMBËTARE NDAJ LIRISË SË FJALËS

    Nga Frank Shkreli Organizata  ndërkombëtare për mbrojtjen e gazetarëve dhe të lirisë së fjalë, “Reporterët Pa Kufij”, me qëndër në Paris, njofton se, si rezultat i përpjekjeve të saja për të promovuar parimet demokratike dhe lirinë e fjalës në hapësirën e gazetarisë,“online”—20-vende të botës nënshkruan javën që kaloi një marrveshje mbi lirinë e “Informacionit dhe […]