Monthly Archives: October 2019

 • LAHUTA E MALCIS PO SHTEGTON BOTËN

   DY LAJME TË MIRA PËR AT GJERGJ FISHTËN NË KUADËR TË 148-VJETORIT TË DITËLINDJES SË TIJ  Nga Frank Shkreli “Ndihmom Zot si më ke ndihmue, pesëqind vjet kishin kalue…”   Një lajm i mirë vjen nga Franca.  Lahuta po shtegton botën.  Lahuta e Macisë e At Gjergj Fishtës së madh, tani flet edhe frëngjisht.  Para disa […]

 • Niveli i (mos) pastërtisë në Komunën e Tuzit

   Të edukojmë rininë e Malësisë që të kujdeset për ambientet publike Nga Gjekë Gjonaj Malësia është  trevë e dashur. Me traditë shqiptare.   E bukur. Mikpritëse.  Djep i artit, kulturës, arsimit dhe vlerave të pafundme,  në muret e së cilës  dukshëm shkruhet historia e saj shekullore  për të cilën  shqiptarët malësorë janë    krenarë dhe i ruajnë […]


 • Një grua e sigurtë – sine qua non e çdo shoqërie

  Nga Gladiola Jorbus Sa herë që një grua vdes nga dora e një burri Mua, më vjen turp që jam burrë… Enrico Brignano Prej vitesh po bashkëjetojmë me një fenomen që ka arritur përmasa të jashtëzakonshme, feminicidin – vrasjet e femrave. Kohët e fundit, të gjitha mediat (video / audio, shtyp, internet) dëshmojnë ngjarje të […] • Vazhdon aksioni për KF Otrant Olympic

  Nesër, më 25 tetor, vazhdon akcioni për mbledhjen e donacioneve për klubin e futbollit Otrant Olympic. Stenda do të vendoset tek hyrja në Pazarin e Ulqinit nga ora 9:00 deri në orën 14:00, dhe në shetitoren e Ranës nga ora 19:00 deri në orën 22:00. Të gjithë të interesuarit mund ta përkrahin klubin duke blerë […]


 • SHKRUAJ SEPSE EKZISTOJ!

  Nga Qani  Osmani Frymëzimi për këtë shkrim më lindi para disa ditësh, kur, rastësishtë takova një mik që, në bisedën e sipër, mes tjerash më përmendi shkrimin e fundit dhe shtoi “Mik i dashur a mendon se nuk lexohet ajo që shkruani, se s’lexon shqiptari?… Po kujtë po i shkruani? Çka po lodhesh kot së […]


 • NË JUGOSLLAVINË E TITOS “JETOHEJ MIRË”!

  Shkruan: Haxhi Zeneli Shpesh dëgjojmë nga njerëzit të cilët kanë jetuar në ish Jugosllavin e Titos,se :”ka qenë mirë”! Por si ishte e vërteta e asajë Jugosllavie?. Nga shkrimet të ndryshme historike të kohës,bile edhe artikulli i “New York Times” shkruan për gjendjen e kohës ,por që nuk korrespodon e sakët me bindjet e popullatës […]