Articles Posted in the " Turizëm " Category

 • OT e Ulqinit në Panairin Bratislave 2015

  Organizata Turistike e Ulqinit në bashkëpunim me organizatat lokale të Tivarit, Tivatit, Budves, Cetines dhe Kotorrit është duke marrë pjesë në panairin e Bratislavës *ITF Slovakia* i cili njëherit është panairi më i rëndësishëm i turizmit në Sllovaki dhe këtë vit mbahet prej 29 janarit deri me 1 shkurt të vitit 2015. Ditën e parë […]


 • Video reportazh nga konferenca për turizmin e mbajtur në Ulqin

  Në Ulqin, ekspertët e rajonit diskutuan sot për mundësitë e zhvillimit të përbashkët të turizmit mes Malit të Zi, Shqipërisë dhe Kosovës. Një konferencë për këtë qëllim, nxorri në pah besimin në zhvillimin rajonal, duke marrë parasysh se vendet kanë kaluar histori të ngjashme dhe ndajnë të njëjtin vizion për integrimin evropian. Për më shumë […] • Na ishte njëherë Galebi – Foto të viteve të 80-ta

  Vitet e 80-ta quhen si vitet më të mira turistike në qytetin e Ulqinit. Shumë punëtor turistik me nostalgji kujtojnë ato vite të cilat tashmë janë larg. Ulqini i viteve të sodit i’a ka zili atij të atyre viteve.   Një ndër hotelet q ëpadyshim ka qenë simbol i qytetit tonë është Galebi. Vebi Kovaçi, […] • Video reportazh nga D’Olcinium International Festival

  Në Ulqin u mbajt Festivali Ballkanik i Folklorit, ku u promovua bashkëjetesa e popujve të Ballkanit dhe u paraqitën vlerat burimore të kulturës së Ulqinit. Festivali shënoi mbylljen e sezonit turistik në këtë qytet piktoresk bregdetar. Për më shumë ndiqeni videon e përgaditur nga korespodenti i Zërit të Amerikës, Ali Salaj.