Articles Posted in the " Turizëm " Category

 • Mbi 130 vende të lire pune në Karisma, ja çka kërkohet

  Shoqata joqeveritare ”PROMUL” në kuadër të projektit ”PUNËSIMI I TË RINJVE – NEVOJË PËR TA, OBLIGIM PËR NE”, një pjesë e të cilit është përkrahur edhe nga komuna e Ulqinit në konkursin për organizatat joqeveritare do të vazhdon me publikimin e konkurseve për vendet e lira të punës në qytetin tonë. Sot kompania turistike Karisma që operon […]


 • Së shpejti fushatë publike për paraqitjen e mysafirëve dhe shlyerjen e obligimeve të qytetarëve

  Në iniciativë të  Drejtorisë së tatimeve, Ministrisë  së zhvillimit të qëndrueshëm  dhe përkrahjes së Qeverisë  së Mbretërisë së Bashkuar , në Komunë u organizua  takimi me  përfaqësuesit e strukturave udhëheqëse komunale, Drejtorisë së Tatimeve   dhe Organizatës turistike. Përfaësuesja  e Mbretërisë së bashkuar  Eshli Vinter, dëgjoi  vërejtjet e shumta  që parashtruan të pranishmit përsa i përket […]


 • Sezoni turistik 2018, flasin afaristët: 25% më dobët se vitin e kaluar

  1 shtatori në Ulqin lirisht mund të themi se shënon fundin e sezonit turistik pa marrë parasysh se shtatori mund të jetë me kohë të mirë dhe kushte ideale për plazh. Lidhur më këtë puëtoret dhe afaristët e qytetit veç kanë filluar të përpilojnë bilancin e këtij sezoni, shkruan Ulqini Online. Drejtori i kompanisë ”Deli […]


 • KONKURS PËR QIRAMARRËSIT E PLAZHEVE TË ULQINIT

      Agjensioni për Zhvillim Rajonal – Ulqin Biznes Asociacioni është duke realizuar projektin “Përfshirja e qiramarrësve të plazheve dhe bareve për Plazhin e Madh më të pastër në Ulqin” i cili ka për qëllim zhvillimin e turizmit të qëndrueshëm përmes mardhënies me plastikën si dhe ngritjen e vetëdijes së publikut dhe institucioneve në lidhje […]


 • “Zbrazët Ulqini”

  Festa e Kurban Bajramit duket se ka zbrazur në masë jashtëzakonisht të madhe plazhet dhe qytetin e Ulqinit nga fluksi i lartë i mysafirëve që kishin mbushur këtë qytet 15 ditët e fundit. Ditën e diele e sidmos paradrekën e së hënës ke mundur për të vërejtur plazhe gjysmë të zbrazura dhe rrugë të qytetit […]


 • Pas shiut të së hënës, rikthehet moti mirë në Ulqin

  Ditën e hënë në Ulqin, sidomos gjatë orëve të pasdrekës, ka mbizotëruar kohë me shi dhe vetëtima. Një pamje të bukur nga dita e djeshme  kanë mundur ta regjistrojnë nga Restaurant Taphana. Pas ditës së  hënë ku temperaturat u ulën ndjeshëm, parashikimi i kohës për ditët në vazhdim është i mirë dhe temperaturat do të […] • Filloi sezoni

  Dita e merkurë në Ulqin nuk ishte e njëjta me ato të tjerat. Tollovi në rrugë dhe shumë njerëz nëpër plazhe duket se kanë shënuar fillimin e sezonit të shumëpitur të këtij viti. Rruga nga Shtoji deri tek ura e re ka qenë pothuajse e bllokuar në orët e pasdrekës dhe kolona e automjeteve ka […]


 • Resort në Pyllin e pishave në Ulqin

    Kryetari i Komunës së Ulqinit, Loro Nrekiq me bashkëpunëtorë priti sot përfaqësuesit e firmës „Adriatic Treasury DOO,,  Christof Birkfohen, Latif Haxhibrahimin dhe arkitektin Valon Buzukun të cilët bënë prezantimin e projektit Adriatic Resort në pyllin e pishave. Vlera e projektit është 20 milion euro. Kryetari u shpreh i gatshëm për të mbështetur projektin në fjalë duke nënvizuar që shërbimi obligohet të përgatisë planin detal urbanistik […]


 • 5 D olcinium International festival do të mbahet nga 21-24 qershor

    Organizata Turistike e Ulqinit në bashkëpunim me Komunën e Ulqinit, afaristët tanë, OJQ Porta di Danza, organizojnë për herë të peste festivalin folklorik D olcinium International festival i cili do të mbahet prej 21 deri me 24 qershor 2018.   Qëllimi i këtij manifestimi është prezantimi i kulturës dhe folklorit, vlerave të Ulqinit dhe […]