Articles Posted in the " Kulturë " Category

 • Komunikimi i përbashkët kulturor – Nga takimi me shkrimtarët shkodranë

  Fjala përshëndetëse në Takimin me shkrimtarët shkodranë në Ulqin Ali Salaj Shoqata e Artistëve dhe Intelektualëve “Art Club”, si shoqatë joqeveritare, arriti në këto vitet e fundit të zhvillojë një raport më të avancuar të bashkëpunimit institucional me Bibliotekën Publike “Marin Barleti” Shkodër dhe me Shoqatën e Shkrimtarëve Shkodër. Ky bashkëpunim, i cili për rrethana […]


 • Ja Best Sellers & Best Books të panairit të librit ”Tirana 2014”

  Në një panair libri përtej shifrave të përfaqësive nga shtëpitë botuese dhe bilanceve të vizitorëve, fjalë kyç mbeten shitjet, përndryshe nuk do të qè panair, aty ku ekspozohet për t’u takuar blerësi dhe shitësi- me çmime pak më preferenciale apo me oferta speciale – qofshin këta edhe botues, shkrimtarë apo lexues. Panorama e madhe, në […]


 • Krijuesi Agron Ujkashi paraqitet me një novelë grafike me legjenda anamalase

  (Artistët  paraqiten punimet e tyre në formë të novelave grafike duke venë theksin tek ato  me tematikë të trashëgimisë kulturore jomateriale: gojëdhëna  dhe  legjenda shqiptare . Novela grafike me të cilen u paraqit krijuesi  Agron Ujkashi  trajton një prej legjendave  anamalse që tregon një ngjarje të lidhur më Qytetin e Vjetër të Shasit,  një prej […]


 • NJË ÇASTË N’PODGORICË…

  NJË ÇASTË N’PODGORICË… Po shkoja drejtë qendrës së Podgoricës Nga oborri i shtëpisë një vogëlushe bërtiti Sa kalova atypari i vetëm rrugicës Su përmbajtë, je shumë i bukur m’tha, m’habiti Ma tha hapur, guximin e mori Ndoshta më parë do ta ketë menduar Atë që ndjeu, tani e shfaqi e nxori Se ishte e dlirë, […]


 • Shkrimtarët shkodranë në Ulqin

  Shoqata e Artistëve dhe Intelektualëve “Art Club” në bashkëpunim me Bibliotekën Publike “Marin Barleti” – Shkodër dhe Shoqatën e Shkrimtarëve Shkodër do të organizojnë Takimin me. Takimi do të mbahet të shtunën, më 15 nëntor 2014, në orën 18:00, në Galerinë e Arteve të Qendrës së Kulturës – Ulqin.