Articles Posted in the " Kulturë " Category

 • Ja Best Sellers & Best Books të panairit të librit ”Tirana 2014”

  Në një panair libri përtej shifrave të përfaqësive nga shtëpitë botuese dhe bilanceve të vizitorëve, fjalë kyç mbeten shitjet, përndryshe nuk do të qè panair, aty ku ekspozohet për t’u takuar blerësi dhe shitësi- me çmime pak më preferenciale apo me oferta speciale – qofshin këta edhe botues, shkrimtarë apo lexues. Panorama e madhe, në […]


 • Krijuesi Agron Ujkashi paraqitet me një novelë grafike me legjenda anamalase

  (Artistët  paraqiten punimet e tyre në formë të novelave grafike duke venë theksin tek ato  me tematikë të trashëgimisë kulturore jomateriale: gojëdhëna  dhe  legjenda shqiptare . Novela grafike me të cilen u paraqit krijuesi  Agron Ujkashi  trajton një prej legjendave  anamalse që tregon një ngjarje të lidhur më Qytetin e Vjetër të Shasit,  një prej […]


 • NJË ÇASTË N’PODGORICË…

  NJË ÇASTË N’PODGORICË… Po shkoja drejtë qendrës së Podgoricës Nga oborri i shtëpisë një vogëlushe bërtiti Sa kalova atypari i vetëm rrugicës Su përmbajtë, je shumë i bukur m’tha, m’habiti Ma tha hapur, guximin e mori Ndoshta më parë do ta ketë menduar Atë që ndjeu, tani e shfaqi e nxori Se ishte e dlirë, […]


 • Shkrimtarët shkodranë në Ulqin

  Shoqata e Artistëve dhe Intelektualëve “Art Club” në bashkëpunim me Bibliotekën Publike “Marin Barleti” – Shkodër dhe Shoqatën e Shkrimtarëve Shkodër do të organizojnë Takimin me. Takimi do të mbahet të shtunën, më 15 nëntor 2014, në orën 18:00, në Galerinë e Arteve të Qendrës së Kulturës – Ulqin.


 • Aktoret e ”Servantesi dhe Dulçinea” në Zonë e lirë (video)

  Shfaqja ”Servantesi dhe Dulçinea” është paraparë që ditët në vazhdim të jepet në Tiranë dhe Durrës. “Servantesi & Dolcinea”  do te shfaqet ne Teatrin Kombetar ne Tirane te marten me 28.10.2014 ne oren 19, kurse ne Durres ne teatrin “Aleksander Moisiu ” te merkuren me 29.10.2014 me fillim ne oren 18. Por ditën e premte […]


 • Poezitë e konkursit të librarisë “Arti” të përmbledhura në librin “Deti”

  Në librin “Deti”, që përfshinë poezitë e konkursit të librarisë “Arti”, të Ulqinit, janë përfshirë poetët e trojeve shqiptare që kanë konkurruar me pozitë e tyre mbi temën “Deti” Shkruan: Jaho Kollari Deti me gjerësinë, thellësinë dhe vesin e vet çudiplot, ishte dhe do të mbetej mrekullues për çdo shpirt njeriu. Kështu edhe për krijuesit, […]