Articles Posted in the " Kulturë " Category


 • Dita e Librit u shënua edhe në Ulqin (foto)

  Në organizimin e Librarisë Arti dhe Bibliotekës së qytetit në Ulqin, mbrëmë u shënua Dita ndërkombëtare e librit Takimin i cili ishte paraparë që të jetë në formë debati me temën aktuale “Fati i Librit”, (elektronik VS leter) gjendja e librit në Ulqin dhe Tuz, e hapi drejtoresha e kësaj biblioteke zonja Ardita Rama. Ajo […] • POZITA DHE NEVOJAT E ARSIMIT SHQIP NË MAL TË ZI

  Shkruan: Ali Gjeçbritaj PËRFAQËSIMI I KULTURËS SHQIPTARE  NË TEKSTET MËSIMORE NË CIKLIN E PARË DHE TË DYTË (kl. I-V) TË SHKOLLËS NË GJUHËN SHQIPE NË MAL TË ZI Tekstet mësimore dhe mjetet e tjera mësimore përpilohen/zhvillohen me qëllim të lehtësimit të procesit mësimor (procesit të nxënies dhe mësimdhënies). Tradicionalisht, tekstet mësimore janë konsideruar si burimi […]


 • DR. ISMAIL DODA – STUDIUES I MENÇURISË SË POPULLIT TË KRAJËS

  Shrkuan Gjekë Gjonaj Kraja, një oazë etnike, arsimore dhe shkencore e shqiptarëve në Mal të Zi nëpër shekuj e ka thelluar, kultivuar, trashëguar dhe begatuar mençurinë e popullit shqiptar, që është një margaritar i cili do t’i përballojë jo vetëm kohës, por besoj edhe epokës. Kjo trevë ishte dhe vazhdon të mbetet djepi i mençurisë […]


 • Përgatitjet speciale në Ulqin, një forcë për atletët

  Reagimet sportive Përgatitjet dyjavore në vendet më të mira jashtë Kosovës janë edhe një plus i madh për atletët që të mbledhin energji për garat që i presin në javët e muajit në vazhdim. Atletët e kombëtares së Kosovës janë në përgatitje në Ulqin, kjo duhet vlerësohet e çmohet shumë, sepse aty ngritët edhe forca […] • Mbrëmje autoriale me shkrimtarin, publicistin dhe studiuesin Nikolla Spathari

  Shoqata e Artistëve dhe Intelektualëve “Art Club” në bashkëpunim me Klubin e Shkrimtarëve dhe Artistëve – Durrës do të organizojnë Mbrëmjen autoriale me shkrimtarin, publicistin dhe studiuesin Nikolla Spathari. Mbrëmja do të mbahet të premten, më 10 prill 2015, në orën 20:00, në Galerinë e Arteve të Qendrës së Kulturës – Ulqin.


 • Paraqitje mbresëlënëse e Pelingut (video)

  Sopranoja tashmë e njohur ulqinake Gjylije Pelingu ka pasur një paraqitje mjaft mbresëlënëse në pikën e saj në kuadër të programit për nder të Ditës së Ulqinit. Paraqitjen e saj mund ta shikoni të plotë. Video e realizuar nga R. Brisku. Video: R. Brsiku