Articles Posted in the " Kulturë " Category

 • Krijuesi Agron Ujkashi paraqitet me një novelë grafike me legjenda anamalase

  (Artistët  paraqiten punimet e tyre në formë të novelave grafike duke venë theksin tek ato  me tematikë të trashëgimisë kulturore jomateriale: gojëdhëna  dhe  legjenda shqiptare . Novela grafike me të cilen u paraqit krijuesi  Agron Ujkashi  trajton një prej legjendave  anamalse që tregon një ngjarje të lidhur më Qytetin e Vjetër të Shasit,  një prej […]


 • NJË ÇASTË N’PODGORICË…

  NJË ÇASTË N’PODGORICË… Po shkoja drejtë qendrës së Podgoricës Nga oborri i shtëpisë një vogëlushe bërtiti Sa kalova atypari i vetëm rrugicës Su përmbajtë, je shumë i bukur m’tha, m’habiti Ma tha hapur, guximin e mori Ndoshta më parë do ta ketë menduar Atë që ndjeu, tani e shfaqi e nxori Se ishte e dlirë, […]


 • Shkrimtarët shkodranë në Ulqin

  Shoqata e Artistëve dhe Intelektualëve “Art Club” në bashkëpunim me Bibliotekën Publike “Marin Barleti” – Shkodër dhe Shoqatën e Shkrimtarëve Shkodër do të organizojnë Takimin me. Takimi do të mbahet të shtunën, më 15 nëntor 2014, në orën 18:00, në Galerinë e Arteve të Qendrës së Kulturës – Ulqin.


 • Aktoret e ”Servantesi dhe Dulçinea” në Zonë e lirë (video)

  Shfaqja ”Servantesi dhe Dulçinea” është paraparë që ditët në vazhdim të jepet në Tiranë dhe Durrës. “Servantesi & Dolcinea”  do te shfaqet ne Teatrin Kombetar ne Tirane te marten me 28.10.2014 ne oren 19, kurse ne Durres ne teatrin “Aleksander Moisiu ” te merkuren me 29.10.2014 me fillim ne oren 18. Por ditën e premte […]


 • Poezitë e konkursit të librarisë “Arti” të përmbledhura në librin “Deti”

  Në librin “Deti”, që përfshinë poezitë e konkursit të librarisë “Arti”, të Ulqinit, janë përfshirë poetët e trojeve shqiptare që kanë konkurruar me pozitë e tyre mbi temën “Deti” Shkruan: Jaho Kollari Deti me gjerësinë, thellësinë dhe vesin e vet çudiplot, ishte dhe do të mbetej mrekullues për çdo shpirt njeriu. Kështu edhe për krijuesit, […]