Articles Posted in the " Kulturë " Category

 • Përgatitjet speciale në Ulqin, një forcë për atletët

  Reagimet sportive Përgatitjet dyjavore në vendet më të mira jashtë Kosovës janë edhe një plus i madh për atletët që të mbledhin energji për garat që i presin në javët e muajit në vazhdim. Atletët e kombëtares së Kosovës janë në përgatitje në Ulqin, kjo duhet vlerësohet e çmohet shumë, sepse aty ngritët edhe forca […] • Mbrëmje autoriale me shkrimtarin, publicistin dhe studiuesin Nikolla Spathari

  Shoqata e Artistëve dhe Intelektualëve “Art Club” në bashkëpunim me Klubin e Shkrimtarëve dhe Artistëve – Durrës do të organizojnë Mbrëmjen autoriale me shkrimtarin, publicistin dhe studiuesin Nikolla Spathari. Mbrëmja do të mbahet të premten, më 10 prill 2015, në orën 20:00, në Galerinë e Arteve të Qendrës së Kulturës – Ulqin.


 • Paraqitje mbresëlënëse e Pelingut (video)

  Sopranoja tashmë e njohur ulqinake Gjylije Pelingu ka pasur një paraqitje mjaft mbresëlënëse në pikën e saj në kuadër të programit për nder të Ditës së Ulqinit. Paraqitjen e saj mund ta shikoni të plotë. Video e realizuar nga R. Brisku. Video: R. Brsiku


 • ECI ME PESË MIJË TIVARË

  Shkruar nga Ramiz LUSHAJ ECI ME PESË MIJË TIVARË Kushtim në 70 vjetorin e (pa)harruar të Masakres të Tivarit E kam trupin krejt me varrë Pesë mijë i mora në Tivar… Si vendbanimet si i ka harta Trupi im i ka pesë mijë masakra Pesë mijë vjet në histori Varrët ma banë trupin kuq e […] • ATA QË E DESHËN SHUMË ULQININ

   Ali Podrimja, njeri ndër poetët më të spikatur shqiptar në përgjithësi,u ka dhënë një përkrahje  të veçantë autorëve  shqiptarë nga Ulqini dhe mbarë Mali i Zi si redaktor  i poezisë në veprimtarinë botuese të ish- ndërmarrjes “Rilindja” të Prishtinës. Nga Ibrahim Berjashi,ish- kryetar i SHAI “ART CLUB” Podrimja kishte dashuri të veçantë dhe respect për […]
 • DITA E VERËS NË ELBASAN: TRADITA PREZANTOHET MË 2 VALLE DHE NJË KËNGË

  Më 14 Mars 2015, nën patronazhin e Bashkësisë së Elbasanit organizohet manifestimi gjithëpopullore  Dita e Verës. Për herë të parë në një manifestim të tillë merr pjesë SH.A. TRADITA nga Komuna e Ulqinit. SH.A.TRADITA do prezantohet para publikut më dy koreografi , njëra më motive anamalëse,  tjera më motive mbarëkombëtare kurse kënga do këndohet nga […]