Articles Posted in the " Kulturë " Category

 • ECI ME PESË MIJË TIVARË

  Shkruar nga Ramiz LUSHAJ ECI ME PESË MIJË TIVARË Kushtim në 70 vjetorin e (pa)harruar të Masakres të Tivarit E kam trupin krejt me varrë Pesë mijë i mora në Tivar… Si vendbanimet si i ka harta Trupi im i ka pesë mijë masakra Pesë mijë vjet në histori Varrët ma banë trupin kuq e […] • ATA QË E DESHËN SHUMË ULQININ

   Ali Podrimja, njeri ndër poetët më të spikatur shqiptar në përgjithësi,u ka dhënë një përkrahje  të veçantë autorëve  shqiptarë nga Ulqini dhe mbarë Mali i Zi si redaktor  i poezisë në veprimtarinë botuese të ish- ndërmarrjes “Rilindja” të Prishtinës. Nga Ibrahim Berjashi,ish- kryetar i SHAI “ART CLUB” Podrimja kishte dashuri të veçantë dhe respect për […]
 • DITA E VERËS NË ELBASAN: TRADITA PREZANTOHET MË 2 VALLE DHE NJË KËNGË

  Më 14 Mars 2015, nën patronazhin e Bashkësisë së Elbasanit organizohet manifestimi gjithëpopullore  Dita e Verës. Për herë të parë në një manifestim të tillë merr pjesë SH.A. TRADITA nga Komuna e Ulqinit. SH.A.TRADITA do prezantohet para publikut më dy koreografi , njëra më motive anamalëse,  tjera më motive mbarëkombëtare kurse kënga do këndohet nga […] • Festë në Krajë – Sh.F. ”Skenderbeu” kremtoi ditën e shkollës (video)

  Shkolla fillore “Gjergj Kastrioti Skenderbeu” në Krajë, kremtoi sot ditën e vet. Me këtë rast për prindërit dhe mësimdhënësit u prezantu një program kulturo artistik. Poashtu nxënësit e shkollës kanë përgaditur edhe numrin numri më i ri revistës  “Valët” . Në aktivitet morën pjesë nxënësit, prindërit, mësimdhënësit dhe autoritet të ftuara për këtë rast. Më […]


 • Shtëpitë tradicionale turke dhe konaqet në prizmin e një artisti

  Në organizim  të Ambasadës  së Republikës  së Turqisë në Podgoricë, ditën e  premte  më 13 mars  në orën 19 në odeonin e Pallatit   të kulturës  do të  hapet ekspozita  e piktorit  akademik turk Xhemal Akjildiz. Ekspozita “Shtëpitë  tradicionale  turke  dhe konaqet” do  të sjellë  gjashtëdhjetë  punime   të  këtij  cikli   të   punuar mjeshtërisht    nga artisti  Akjildiz […]