Articles Posted in the " Kulturë " Category

 • Trashëgimia kulturore e Krajës (video)

  Zona e Krajës në Komunën e Tivarit, cilësohet si rajoni më i pasur me monumente të trashëgimisë kulturore. Në këtë zonë me popullsi shqiptare, gjenden me dhjeta monumente me vlera historike, etnografike dhe arkeologjike. Si pasojë e mos mbrojtjes së tyre, këto monumente gradualisht po shkatërrohen. Njohësit e mirë të kësaj fushe theksojnë nevojën menjëhershme […] • Orari i shpërndarjes së Abetares mbarëkombetare sipas shkollave

  Ministria e arsmit e Malit të Zi njofton se sot, e merkurë,  në ShF ”Mahmut Lekiq” në Tuz do të organizohet shpërndarja e abetareve të gjithë nxënësve të klasës së dytë të komunës së Podgoricës. Nxënësve solemnisht abetaret do të iu dorëzoj drejtori gjeneral i Drejtorisë për edukim të pakicave Marash Dukaj. Të enjten në […]


 • Nimanbegu: Dituria është e vetmja gjë në botë me vlerë, por pa çmim

  Këshilli Kombëtar i Shqiptarëve në Malin e Zi, i’u uron të gjithë nxënësve ditën e parë të shkollës, duke i uruar një fillim të mbarë, të suksesshëm dhe sa më të frytshëm. I urojmë njëherit edhe mësimdhënësve fillimin e vitit të ri shkollor, me dëshirën që dituria e tyre dhe e librit, të gjejnë strehim […]


 • Mësues i nderuar, djali im sot e fillon shkollën…

  E cili prind i sotëm nuk do të kishte dashur t’i drejtohej mësuesit të fëmijës së tij, ashtu si Abraham Lincoln mësuesit të të birit, para 184 vjetësh!? Prandaj, meqë sot është 1 shtatori, dita e parë e vitit të ri shkollor, kjo letër ia vlen të lexohet sërish, të paktën nga prindërit dhe mësuesit. […] • “Heshtja që vërret”, libri i parë i Argëzon Sulejmanit

  Botuar nën siglen e Librarisë Arti nga Ulqini, redaktor i këtij vëllimi poetik është poeti i njohur ulqinak, Jaho Kollari ndërsa shtypi i librit u përkrah nga Fondi për realizimin e të drejtave të pakicave në Malin e Zi Këto ditë nga shtypi doli libri me poezi “Heshtja që vërret”, e autorit të ri ulqinak, […]


 • Videokronikë nga Panairi për trashgiminë dhe artizanatin mbajtur në Ulqin

  Në Ulqin është duke u mbajtur panairi i tretë kushtuar trashëgimisë dhe artizanatit ku marrin pjesë gati 100 artizanë nga trevat e ndryshme të rajonit. Në panair janë paraqitur punime të dores me motive karakteristike, punime në dru si dhe prodhime tjera artizanale. Korrespondenti i Zërit të Amerikës Ali Salaj përgatiti kronikën që po transmetojmë: […] • “Art Club” boton librin “Gëzohuni fëmijë” të autores Lumnije Rexha – Bisha

  Në kuadër të edicionit botues të Shoqatës së Artistëve dhe Intelektualëve “Art Club”, ditë më parë doli nga shtypi libri “Gëzohuni fëmijë” i autores Lumnije Rexha – Bisha. Ky është një libër didaktik për fëmijët e moshës parashkollore, ku ata nëpërmjet lojërave didaktike, vjershave, përrallëzave, labirinteve etj. mund t’i mësojnë më lehtë shkronjat dhe numrat. […]