Articles Posted in the " Kulturë " Category

 • “Dashnia jeme” e Gencit dhe Nrg Band (video)

  Dje në orën 14:00, kemi bërë publikimin e këngës më të re të prodhuar në Black Fish Entertainment ( Sh.P.K. Black Fish ) , të artistëve Genc Prelvukaj dhe Nrg Band në bashkëpunim. Kënga titullohet “Dashnia jeme” dhe tanimë gjendet nëkanalin zyrtar të kompanisë tonë. Teksti është realizuar nga Genc Prelvukaj sikurse edhe muzika në […]


 • “IBRAHIM BERJASHI – 50 vjet me gazetarinë dhe letërsinë”

  Shoqata e Artistëve dhe Intelektualëve “Art Club” dhe Televizioni “Teuta” do të organizojnë veprimtarinë kulturore “IBRAHIM BERJASHI – 50 vjet me gazetarinë dhe letërsinë”. Aktiviteti do të mbahet ditën e martë, më 19 qershor 2018, ora 20.00, në Galerinë e Qendrës së Kulturës – Ulqin.   • Nata e Muzeve, të dielen aktivitete të shumta në Muzeun e Ulqinit

  Dita ndërkombëtare e muzeve  e themeluar prej Këshilli Ndërkombëtar të Muzeve – ICOM e cila shënohet më dhe rrëth datës 18 Maj. Pjesë e këtyre aktiviteteve është dhe shenimi i Natës së Muzeve. Këshilli Ndërkombëtar i Muzeve për vitin 2018 ka caktuar temën: Muzetë që komunikojnë, Qasje të reja, Publiku ri. Tema e vendosur prej […] • “Dy vëllezër, dy shkrimtarë”, takim letrar në Ulqin

  Shoqata e Artistëve dhe Intelektualëve “Art Club” në bashkëpunim me Qendrën e Kulturës – Bibliotekën e Ulqinit do të organizojnë Takimin letrar “Dy vëllezër, dy shkrimtarë”, me Arbër dhe Bislim Ahmetajn. Takimi do te mbahet ditën e enjte, më 24 maj 2018, ora 18.00, në Bibliotekën e Qytetit – Ulqin. • FILLET E ORGANIZIMIT TË JETËS KULTURORE NË KRAJË

  FILLET E ORGANIZIMIT TË JETËS KULTURORE NË KRAJË QË I PARAPRINË FORMIMIT TË SHKA “LIRIA” dhe “KRAJA” Ali Gjeçbritaj   Kur flitet për organizimin e jetës kulturore në Krajë gjatë viteve duhet theksuar se aktivitetet e para e kanë zanafillën në shkollë, ku sado pak kishte në njëfarë mënyre organizime kulturore dhe artistike që përgatiteshin […]


 • Seanema Green në datat 24 dhe 25 maj

  OJQ Unë veproj dhe Seanema Green kanë përgatitur një program filmik dhe diskutime të hapura me publikun rreth rëndësisë së mbrojtjes efektive dhe aplikimit të masave të qendrueshme për ruajtjen e mjedisit natyror, në bashkëpunim me Green Culture Forum i cili do të zhvillohet të enjten dhe të premten, në ishullin Ada në Ulqin. Ditën […]


 • Gladiola Jorbus; Ulqin në këngë

  Duke shfletuar librin ” Malli për Ulqinin në këngë” të profesor Zyhni Beqiraj, më erdhën në mendje vargjet e Baladës së Ago Ymerit… – Ah, Ulqin, Ulqin tërë jetën të kam pasur në zemër!   Nëntë vjet të kam parë natë përnatë në ëndërr.   Nëntë vjet kam dashur që të puth dheun.   Valët thyhen njëra pas tjetrës në breg.   Era fryn e fortë.   Përsipër fluturojnë pulëbardhat…       Këto vargje të ftojnë të gjurmosh fisnikërinë dhe vlerat tradicionale të nderit, burrërisë, atdhedashurisë e familjes ulqinake.   Ah, Ulqin! Emri yt kumbon si një amane e largët, përtej kufijve, përtej horizontit. Me krenarinë për ty u edukuan shumë breza, e me mallin për ty u shuan të tjerë. Personazhet reale që hasim përgjatë leximit të këtij libri nuk janë as hyjni e as mbretër, por njerëz të thjeshtë, me pasione e vlera, që kanë lënë mbresa të pashlyeshme në kujtesën qytetare; heronj e heroina anonime që autori i përjetësoi duke e shndërruar jetën e tyre, këngën ulqinake, mallin për Ulqinin në një udhërrëfyes të përbashkët për të gjithë pasardhësit e ulqinakëve në Durrës e më gjerë. “Kapidani nga Ulqinin”, “Ah k’ta djemt, djemt’ e Ulqinit”, “Për ty Nanemadhe ulqinake” janë vibracione të vlerave te papërsëritshme morale, nostalgji për vende, njerëz e kohë të munguara. E kush mund t’i sjellë ndjesitë për Ulqinin, më mirë se një ulqinak?! Ulqinak jo vetëm në gjak, por në shpirt, në ndjenjë e në qytetari.   […]