Articles Posted in the " Diaspora " Category


 • BEQIR SINA NDEROHET NGA BASHKIA E BRONKSIT

  Gazetari Beqir Sina, nderohet me motivacionin se ka kontribuar për njëzet vite në medien shqiptaro – amerikane, duke qenë gjithmonë në shërbimim të Komunitetit Shqiptar në gjuhën Shqipe në SHBA! KLARA BUDA Bashkia e Bronx-it dhe Fondacioni Shqiptaro-Amerikan nderuan gazetarin Beqir Sina për punën e tij njëzetvjeçare në fushën e gazetarisë në shërbim të komunitetit […]
 • Fryma bamirëse e Fondit Humanitar “ Malësia”

  Gjekë Gjonaj Para 20-të vitesh, saktësisht më 14 janar të vitit 1994 është themeluar Fondi Humanitar ” Malësia”, me seli në Nju-Jork. I njoh të gjithë vullnetarët malësorë, që me vite janë angazhuar dhe vazhdojnë të shërbejnë në këtë fondacion bamirës, të cilët kohën e tyre të lirë ia falin idealit humanitar, dhe mund të […]


 • Malësorët e Ded Gjo Lulit midis palëve të Flamurit

  Nga Keze Kozeta Zylo Nëntorin e Flamurit, Nëntorin e Pavarësisë shqiptarët kudo si dhe në Amerikë e kanë muajin më të shenjtë, muajin më të bukur, sepse mblidhen të gjithë së bashku rreth Flamurit të Nënës Shqipëri. Në restorantin Eastwood Manor në Bronx, Fondacioni Plavë e Guci festoi me madhështi 102 Vjetorin e Pavarësisë së […]
 • Mirënjohje për shoqatën ”Ana e Malit” në Nju Jork

  Biznis Klub Ana e Malit me një letër të hapur i’u është drejtuar anëtarëve dhe mërgimtarvëve tanë në diasporë të shoqatës shqiptaro-amerikane ”Ana e Malit” në Nju Jork. Letren mund ta lexoni në tërësi më poshtë. Shoqates shqiptaro-amerikane Ana e Malit, New York, Kryetarit,  Ismet Kurti Shumë të nderuar anëtarë të shoqatës, të dashur vëllezër […]