Articles Posted in the " Diaspora " Category • E ku ka si ti o Ulqini im!

  Një letër interesante dhe plot mall për vendlinjen ka mbërritur paradreken e së diles në posten e Ulqini Online. Letra në fjalë vjen nga mërgimtari ynë Skender Vukoviq i cili jeton në Gjermani. Me kënaqësi e ndajmë këtë letër me me te gjithë lexuesit e faqes sonë. ”Si më je qyteti më i bukur i […]


 • Aromë vendlindjeje në mërgim

  Një ndër shoqatat më aktive të diasporës sonë, shoqata Ana e Malit, për çdo vit organizon manifestime të rregullta për datat e rëndësishme kombetare të kombit tonë. Këtë vit kjo shoqatë për nder Festës së pavarësisë ka menduar që të kënaq mërgimtaret e shumtë, pak aromë vendlinjeje në mërgim,  duke sjellur shoqatën kulturore Tradita nga […] • Festivali i 24-të shqiptarë në Bronx një “Shqipëri e Vogël” në Amerikë

  Nga Beqir SINA Komuniteti Shqiptaro-amerikan nga SHBA mblidhen në festivalin vjetor shqiptar të muzikës dhe folklorit kushtuar 15 vjetorit të çlirimit të Kosovës, Ky festival i organizuar nga Kisha Katolike Shqiptare Zoja e Shkodrës, Qendra Kulturore Nëna Tereze është ngjarja më e madhe kultuorre artistiek shqiptare në Shtetet e Bashkuara BRONX NY: Mbi 3500 njerëz […]


 • Intervistë me Riçard Lukajn

  Intervistë me financierin e dalluar  shqiptaro amerikan me origjinë nga Ulqini – Richard Lukaj, filantropist dhe biznesmen i suksesshëm i komunitetit shqiptar, në SHBA Intervistoi Beqir SINA Lukaj: “Jam i çuditur që s’ka pasur më shumë reagim publik kundrejt udhëheqësve duke i kërkuar të përmbushin detyrimet e tyre” NEW YORK : Muaj më parë nga […]


 • Politika e Shumicës ndaj Pakicës gjatë Kalimit në Demokraci

  DEKLARATË PËR SHTYP Konference e Dytë Ndërkombëtare për “Shqiptarët në Malin e Zi” SHQIPTARËT Në Mal të Zi: Politika e Shumicës ndaj Pakicës gjatë Kalimit në Demokraci Rochester, Michigan, më 1 Nëntor, 2014 – Konferenca e Dytë Ndërkombëtare mbi “Shqiptarët në Mal të Zi” përfundoi sot në Universitetin e Oakland me një paraqitje historike të […]


 • NËNTË SHOQATA UNIFIKOJNË PROGRAMIN PËR CËSHTJEN KOMBËTAR

  Në publikimet dhe deklarimet e mëhershme shoqatat shqiptare me veprimtari në SHBA,  me origjinë nga shteti i sotëm i Malit te Zi janë prononcuar shumë herë se janë për bashkimin dhe unifikimin e diasporës shqiptare në një zë të vetëm. Shoqatat tona e dëshmuan këtë deklarim të tyre në takimin e 2 Nëntorit 2014 që […]


 • Gjekë Gjonlekaj, faqja e bardhë e Trieshit në Amerikë

  Shkruan: Gjekë Gjonaj Unë personalisht nuk e kam takuar asnjëherë  protagonistin e këtij shkrimi.Me këtë  bashkëvendas nuk kam zhvilluar asnjë bisedë. Si emër e mbaj mend  qysh   se ai punonte gazetar i Zërit të Amerikës, në vitet 80-të të shekullit të kaluar.  Nëse nuk gabohem ishte  shqiptari i parë nga trevat etnike shqiptare në Mal […]