Articles Posted in the " Diaspora " Category

  • Amerikania e verbër që flet e shkruan shqip si shqiptare

    Nga Beqir SINA Hooper : Të dashur shqiptarë, krenoheni për faktin se flisni një nga gjuhët më të lashta dhe më të rralla të botës dhe flisni gjuhën tuaj sa më bukur! Mos i “hani” gërmat” dhe mos flisni shpejt , mos mërmërisni, sepse, kur flet shpejt, muzikaliteti dhe bukuria e gjuhës humbet. I dua […]
  • DISA KUJTIME NGA AKTIVITETET E FONDACIONIT DEDË GJO’LULI NË NEW YORK

    DISA KUJTIME NGA AKTIVITETET E  FONDACIONIT DEDË GJO’LULI NË NEW YORK (Me rastin e 20-vjetorit të themelimit dhe tani të shuarjes) Nga Gjekë Gjonlekaj/New York Dekada e fundit e shekullit të kaluar ishte njëra ndër periudhat më të  stuhishme në historinë e popullit shqiptar. Ishte  dekada e rënjes së diktaturës në Shqipëri dhe e luftës […]  • Presidenti Nishani dekoroi me urdhrin “Naim Frashëri” gazetarin Beqir Sina

    MANHATTAN NYC : Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Bujar Nishani gjatë vizitës në Nju Jork, dhe në vazhdën e vlersimit të disa figurave të diasporës shqiptare në SHBA, i akordoi mbrëm, gjatë një ceremonie të zhvilluar në mjediset e e hotel Kimberli në Manhattan, zotit Beqir Sina: dekoratën “Naim Frashëri” me motivacionin “Në vlerësimin për punën […]