Articles Posted in the " Diaspora " Category

 • Intervistë me Riçard Lukajn

  Intervistë me financierin e dalluar  shqiptaro amerikan me origjinë nga Ulqini – Richard Lukaj, filantropist dhe biznesmen i suksesshëm i komunitetit shqiptar, në SHBA Intervistoi Beqir SINA Lukaj: “Jam i çuditur që s’ka pasur më shumë reagim publik kundrejt udhëheqësve duke i kërkuar të përmbushin detyrimet e tyre” NEW YORK : Muaj më parë nga […]


 • Politika e Shumicës ndaj Pakicës gjatë Kalimit në Demokraci

  DEKLARATË PËR SHTYP Konference e Dytë Ndërkombëtare për “Shqiptarët në Malin e Zi” SHQIPTARËT Në Mal të Zi: Politika e Shumicës ndaj Pakicës gjatë Kalimit në Demokraci Rochester, Michigan, më 1 Nëntor, 2014 – Konferenca e Dytë Ndërkombëtare mbi “Shqiptarët në Mal të Zi” përfundoi sot në Universitetin e Oakland me një paraqitje historike të […]


 • NËNTË SHOQATA UNIFIKOJNË PROGRAMIN PËR CËSHTJEN KOMBËTAR

  Në publikimet dhe deklarimet e mëhershme shoqatat shqiptare me veprimtari në SHBA,  me origjinë nga shteti i sotëm i Malit te Zi janë prononcuar shumë herë se janë për bashkimin dhe unifikimin e diasporës shqiptare në një zë të vetëm. Shoqatat tona e dëshmuan këtë deklarim të tyre në takimin e 2 Nëntorit 2014 që […]


 • Gjekë Gjonlekaj, faqja e bardhë e Trieshit në Amerikë

  Shkruan: Gjekë Gjonaj Unë personalisht nuk e kam takuar asnjëherë  protagonistin e këtij shkrimi.Me këtë  bashkëvendas nuk kam zhvilluar asnjë bisedë. Si emër e mbaj mend  qysh   se ai punonte gazetar i Zërit të Amerikës, në vitet 80-të të shekullit të kaluar.  Nëse nuk gabohem ishte  shqiptari i parë nga trevat etnike shqiptare në Mal […]


 • Miqtë e shqiptarëve, në kongres dhe senatin e SHBA janë fitues

  BEQIR SINA, New York NEW YORK : Zgjedhjet 2014 , të ashtuquajtura afatmesme ose të pjesëshme, ndërsa u mbajtën në një moment kur amerikanët janë të shqetësuar për çështje të tilla jetike si ekonomia dhe papunësia, dhe rënja “drastike” e popullaritetit, të Presidentit Obama – për ne shqiptarët e Amerikës, ashtu si dhe votuesit Amerikanë, […]