Articles Posted in the " Diaspora " Category

 • Malësorët e Ded Gjo Lulit midis palëve të Flamurit

  Nga Keze Kozeta Zylo Nëntorin e Flamurit, Nëntorin e Pavarësisë shqiptarët kudo si dhe në Amerikë e kanë muajin më të shenjtë, muajin më të bukur, sepse mblidhen të gjithë së bashku rreth Flamurit të Nënës Shqipëri. Në restorantin Eastwood Manor në Bronx, Fondacioni Plavë e Guci festoi me madhështi 102 Vjetorin e Pavarësisë së […]
 • Mirënjohje për shoqatën ”Ana e Malit” në Nju Jork

  Biznis Klub Ana e Malit me një letër të hapur i’u është drejtuar anëtarëve dhe mërgimtarvëve tanë në diasporë të shoqatës shqiptaro-amerikane ”Ana e Malit” në Nju Jork. Letren mund ta lexoni në tërësi më poshtë. Shoqates shqiptaro-amerikane Ana e Malit, New York, Kryetarit,  Ismet Kurti Shumë të nderuar anëtarë të shoqatës, të dashur vëllezër […]
 • E ku ka si ti o Ulqini im!

  Një letër interesante dhe plot mall për vendlinjen ka mbërritur paradreken e së diles në posten e Ulqini Online. Letra në fjalë vjen nga mërgimtari ynë Skender Vukoviq i cili jeton në Gjermani. Me kënaqësi e ndajmë këtë letër me me te gjithë lexuesit e faqes sonë. ”Si më je qyteti më i bukur i […]


 • Aromë vendlindjeje në mërgim

  Një ndër shoqatat më aktive të diasporës sonë, shoqata Ana e Malit, për çdo vit organizon manifestime të rregullta për datat e rëndësishme kombetare të kombit tonë. Këtë vit kjo shoqatë për nder Festës së pavarësisë ka menduar që të kënaq mërgimtaret e shumtë, pak aromë vendlinjeje në mërgim,  duke sjellur shoqatën kulturore Tradita nga […] • Festivali i 24-të shqiptarë në Bronx një “Shqipëri e Vogël” në Amerikë

  Nga Beqir SINA Komuniteti Shqiptaro-amerikan nga SHBA mblidhen në festivalin vjetor shqiptar të muzikës dhe folklorit kushtuar 15 vjetorit të çlirimit të Kosovës, Ky festival i organizuar nga Kisha Katolike Shqiptare Zoja e Shkodrës, Qendra Kulturore Nëna Tereze është ngjarja më e madhe kultuorre artistiek shqiptare në Shtetet e Bashkuara BRONX NY: Mbi 3500 njerëz […]