Articles Posted in the " Diaspora " Category

 • Figura të shquara të diasporës

  Diaspora jonë: Shkojnë në Amerikë si emigrantë dhe bëhen sipërmarrës të suksesshëm Beqir SINA – New York Emigrantët shqiptarë janë pjesë e një prirje në rritje të sipërmarrësve të huaj në emigracion, të lindur duke u përpjekur që fatin e tyre, ta gjejnë në pronësinë e biznesit. BIG APPLE NYC : Shqiptarët në botë nuk […] • Chelsea Clinton është nënë e tre fëmijëve!

  Nga Beqir SINA- New York  NEW YORK CITY: Ish-vajza e parë , e çiftit presidencial Chelsea Clinton 39-vjeçare dhe burri i saj, Marc Mezvinsky, sollën në jetë, edhe një djalë tjetër, duke u bërë kështu me tre fëmijë, dhe,  u bërë lajm në rrjetin social – duke thyer dhe ndjekjen e lajmeve në Twitter dhe […]
 • Në SHBA ndërroi jetë gazetari i njohur Islam Pali

  Dje në SHBA ndërroi jetë ish gazetari i njohur nga Krytha e Ulqinit, Islam Pali. Islam Pali lindi në Krythë ku kreu 5 vite të shkollës fillore. Më pastaj vazhon në Katërkollë ku përfundon shkollën fillore. Pas kryerjes së shkollës së mesme regjistrohet në Universitetin e Prishtinës në degën Gjuhë dhe Letersi shqipe. Pas përfundimit […]

 • TRE VËLLEZËRIT BYTYÇI, TRAGJEDI E TRIUMF PËR KOSOVËN

  Me rastin e 20 vjetorit të rëndjes Gjekë Gjonlekaj/New York Shtëpia ku jetoj unë është jo më shumë se dy minuta me automobil nga varrezat “Zoja e Bekuar” (St Mary’s) në Yonkers të New Yorkut ku pushojnë në përjetësi tre vëllezërit Bytyçi. Nga autostrada  që kalon aty pranë  çdo ditë i shohë varret e tyre. […]