Articles Posted in the " Diaspora " Category

 • Chelsea Clinton është nënë e tre fëmijëve!

  Nga Beqir SINA- New York  NEW YORK CITY: Ish-vajza e parë , e çiftit presidencial Chelsea Clinton 39-vjeçare dhe burri i saj, Marc Mezvinsky, sollën në jetë, edhe një djalë tjetër, duke u bërë kështu me tre fëmijë, dhe,  u bërë lajm në rrjetin social – duke thyer dhe ndjekjen e lajmeve në Twitter dhe […]
 • Në SHBA ndërroi jetë gazetari i njohur Islam Pali

  Dje në SHBA ndërroi jetë ish gazetari i njohur nga Krytha e Ulqinit, Islam Pali. Islam Pali lindi në Krythë ku kreu 5 vite të shkollës fillore. Më pastaj vazhon në Katërkollë ku përfundon shkollën fillore. Pas kryerjes së shkollës së mesme regjistrohet në Universitetin e Prishtinës në degën Gjuhë dhe Letersi shqipe. Pas përfundimit […]

 • TRE VËLLEZËRIT BYTYÇI, TRAGJEDI E TRIUMF PËR KOSOVËN

  Me rastin e 20 vjetorit të rëndjes Gjekë Gjonlekaj/New York Shtëpia ku jetoj unë është jo më shumë se dy minuta me automobil nga varrezat “Zoja e Bekuar” (St Mary’s) në Yonkers të New Yorkut ku pushojnë në përjetësi tre vëllezërit Bytyçi. Nga autostrada  që kalon aty pranë  çdo ditë i shohë varret e tyre. […] • 7000 anamalas jetojnë në Staten Island të Nju Jorkut? (video)

  Shqiptarët përbëjnë 5% të popullisisë në Saten Island në Nju Jork, shumica nga Ulqini, Kraja dhe Ana e Malit. Gazetari i mirënjohur shqiptar Marin Mema ka realizuar një dokumentar për aktivitetin e shqiptarëve në SHBA, ”Parada shqiptare”. Duke folur për numrin e shqiptarëve nga Ana e Malit në ishullin Saten Island, z. Mema tregon se […]