Articles Posted in the " Kronikë " Category

 • NDËRTIMI I PAQES – PRIORITET PËR KOMUNITETIN TIM

  OJQ Horizonti i Ri, në partneritet me Organizatën Turistike të Ulqinit dhe Bibliotekën e Qytetit, shpallin THIRRJE PUBLIKE për pjesëmarrje në projektin “NDËRTIMI I PAQES – PRIORITET PËR KOMUNITETIN TIM”.Synimi kryesor i projektit është të fuqizojë dialogun ndërkulturor dhe të promovojë paqen dhe mirëkuptimin midis të rinjve në Ulqin dhe më gjerë. Aktivitetet kryesore të […]


 • Tuz: Denim prej 230€ për ngritjen e flamurit shqiptar

  Emin Beqaj nga Tuzi është dënuar në shumën prej 230€ për shkak se për festën e Ditës së Flamurit kishte vendosur flamurin shqiptar në shtëpinë e vet. Këtë dënim për qytetarin nga Tuzi e ka paguar subjekti politik Alternativa Shqiptare. I pari i koalicionit të partive shqiptare për zgjedhjet e 3 marsit, Nik Gjeloshaj, nëpërmes […]


 • Komuna e Ulqinit përkrah aksionin humanitar Porcioni falas

  Grupi qytetarëve, të cilët e inicuan dhe filluan akcionin për ndarjen e racioneve të ushqimit falas me 2 janar, u takuan sot me kryetarin e Komunës së Ulqinit z.Loro Nrekiq. Kryetari Nrekiq falenderoj dhe përgëzojë të gjithë qytetarët të cilët e inicuan dhe ndihmuan këtë aksion human dhe që me sukses po e përcjellin mesazhin […]


 • FËMIJËT E ULQINIT– PROMOTORË TË TOLERANCËS SË DIVERSITETIT

  Organizata joqeveritare “Horizonti i Ri” në bashkëpunim me Bibliotekën e Qytetit dhe Shkollën Fillore “Marshall Tito”  filluan realizimin e projektit me titull  “Fëmijët e Ulqinit – promotorë të tolerancës së diversitetit”.Qëllimi i këtij projekti, të cilin e mbështetë Ministria e Arsimit e Malit të Zi,  është që në një mjedis shumëkulturor siç është Ulqini, t’iu ofrojë fëmijëve në […] • Vazhdimi i debatit publik për mbrotjen e Kripores

  Komuna e Ulqinit fton të gjithë të interesuarit të marrin pjesë në vazhdimin e Debatit publik për draf-propozimin e Studimit për mbrojtjen e Kripores së Ulqinit dhe Propozim-vendimit për shpalljen e Kripores së Ulqinit mjedis i mbrojtur natyrorë, më datën 31.01.2019, ora 18:00, në sallën e Kuvendit Komunal të Ulqinit. Në debat publik do të […]


 • Basketbollistët e Ulqinit dhurojnë ushqim për aksionin humanitar (foto)

  Sot basketbollistët e Ulqini, siç kishin paralajmëruar kanë dhuruar ushqimin për organizatën humanitare Porcion falas. “Edhe një herë kemi dëshmuar që klubi ynë përveç që kontribon në sferën e sportit të qytetit tonë me rezultate të shkëlqyeshme, gjithashtu jep kontributin e vet edhe për ato të cilët janë në nevojë!”, kështu shprehen nga udhëheqësia e […]


 • QENDRA E RESURSEVE PER OJQ-të

  Fuqizimi i kapaciteteve të organizatave lokale të shoqërisë civile është një nga programet kryesore të OJQ “Horizonti i Ri”, e cila në dy dekadat e veta të punës është angazhuar në mënyrë aktive për një sektor joqeveritar më të zhvilluar dhe më me ndikim, si në nivelin lokal ashtu edhe në rajonin më të gjerë. […]


 • Edhe kështu, mish qengji për Porcionin falas

  Një fotografi interesante ka publikuar faqja Porcioni falas Ulqin. ”Donacion i bollykshëm i mengjesit, mish qengji. Faleminers ne emer te shfrytzuesve dhe te atyne qe punojn pa u ndal.”, më këto fjalë e përshkruan kjo faqe gjestin e atyre që japin dhe punojnë. Të kujtojmë se tash 23 ditë në qytetin e Ulqinit vazhdon aksioni […]