Articles Posted in the " Kronikë " Category

 • Trieshin e ka kapluar heshtja

  Shkruan: Gjekë Gjonaj E shtuna e parë e muajit tetor për trieshjanët është  festë e madhe. Trieshi  atë mbrëmje  kremton  festën e  tradicionale  Zojën e Trieshit. Pikërisht të nesërmen, ditën e Zojës i premtova mikut tim  Kolë Zagredës nga  fshati Reç i komunës së Ulqinit, që jeton në Nju-Jork, se do të vizitojmë vendlindjen time  […]


 • Moti i lig në Ulqin (foto, video)

  Pasdrekja e ditës së marte ka sjellë reshje të mëdha të shiut në qytetin e Ulqinit. Në disa rrugë të qytetit ka qenë e pamundur ecja në këmbë dhe shumë e vështirë edhe me automjete. Shiu në Ulqin vazhdon që të bie akoma.
 • Të shtunen “Festa e Gështenjave 2014” në Krajë

  Të shtunen në qendër të Krajës, në Ostros do të organizoet manifestimi tashmë tradicional “Festa e Gështenjave”. Manifestimi është paraparë të hapet në ora 10 ku përveç simbolit të aktivitetit, gështenjave, do të ketë edhe ushqime tradicionale si dhe program muzikor. Për çdo vit numri i mysafirëve që viziton Krajën këtë ditë është shumë i […]


 • Në Ulqin do të organizohet kongres ndërkombëtar dedikuar Mesisë Zabataj Zvi

  Kryetari i Komunës  së Ulqinit  Z.Fatmir Gjeka  nënshroi  marëveshtjen e   bashëpunimit  me organizatën joqeveritare ,,Likud Montenegro,, Marëveshtja  parasheh  bashkëpunim   të ndërsjelltë  në lëmin e  kulturës,  historisë,  letersisë por dhe  bashkëpunim në  aspektin  dhe afirmimin  ndëretnik  dhe  nderfetarë. Kryetari i  Organizatës  jo qeveritare ,,Likud Montenegro,, Ratko Ceroviq tha  se organizata  që ai drejton,  parasheh  që në  […] • Gjeka formon komisionin e ekspertëve për PHU

  Kryetari i komunës së Ulqinit Fatmir Gjeka, në pajtim me konkluzionet e parlamentit lokal, ka formuar komisionin e ekspertëve i cili do të shqyrtojë Draftin e propozuar të Planit hapësinor urbanistik si dhe vërejtjet e dhëna gjatë shqyrtimit publik. Siç shkruan rtcg, Komisioni ka 17 anëtarë, në krye të së cilëve është kryetari i komunës, […]