Articles Posted in the " Kronikë " Category

 • Në Ulqin do të organizohet kongres ndërkombëtar dedikuar Mesisë Zabataj Zvi

  Kryetari i Komunës  së Ulqinit  Z.Fatmir Gjeka  nënshroi  marëveshtjen e   bashëpunimit  me organizatën joqeveritare ,,Likud Montenegro,, Marëveshtja  parasheh  bashkëpunim   të ndërsjelltë  në lëmin e  kulturës,  historisë,  letersisë por dhe  bashkëpunim në  aspektin  dhe afirmimin  ndëretnik  dhe  nderfetarë. Kryetari i  Organizatës  jo qeveritare ,,Likud Montenegro,, Ratko Ceroviq tha  se organizata  që ai drejton,  parasheh  që në  […] • Gjeka formon komisionin e ekspertëve për PHU

  Kryetari i komunës së Ulqinit Fatmir Gjeka, në pajtim me konkluzionet e parlamentit lokal, ka formuar komisionin e ekspertëve i cili do të shqyrtojë Draftin e propozuar të Planit hapësinor urbanistik si dhe vërejtjet e dhëna gjatë shqyrtimit publik. Siç shkruan rtcg, Komisioni ka 17 anëtarë, në krye të së cilëve është kryetari i komunës, […] • “Svinjarija” mund të dënohet me gjobë prej 3000euro

  Vendimi i prokurorisë shtetërore që tabloidin “Informer” ta akuzoi për vepër të lehtë penale për tekstin e “Siptarska svinjarija” e ka lënë të zhgënjyer kryetarin e Këshillit kombëtar të Shqiptarëve në Mal të Zi Genci Nimanbegu. Nimanbegu për të përditshmen Vijesti ka thënë se me atë shkrim është përhapur urrejtja nacionale dhe që për këtë […]


 • Ulqini Online me dizajn të ri

  Faqja informative Ulqini Online nga dita e merkurë starton në mënyre eksperimentale me një dizajn të ri. E gjitha kjo u realizua pas shumë mailave të cilët kanë arritur në adresat tona të postës elektronike që në shumicën e rasteve kërkonin që të ndërrohet diçka në dizajnin e kësaj faqeje. Dizajni i faqes së re […]


 • Koha për vjeljen e ullinjëve, por ullinjë këtë vit ka pak

  Koha që po kalojmë është koha e vjeljes së ullinjëve, por për fat të keq ullishtarët këtë vit nuk do të kenë punë për shkak të prodhimit mjaft të dobët të ullinjëve. Të pakta janë ullishtat që këtë vit kanë kanë ullinjë por edhe nëse ka kjo nuk do të jetë e mjaftueshme as për […]


 • Edhe një objekt ”modern” në Ranë

  Në vendin e objektit të tanishëm të parafabrikuar hoteliero turistik në Ranë të Ulqinit së shpejti pritet të ndërtohet edhe një objekt bashkëkohor. Në tokën prej 465m2 do të ndërtohet një objekt i ri, mësohet nga sekretari i urbanizmit në komunën e Ulqinit Mustafa Gorana, shkruan Vijesti. Një propozim interesant për këtë vend ka dhënë […]


 • Jugopetrol para 20 viteve kërkonte naftë në Valdanos

  Para plot 20 viteve kompania e derivateve Jugopetrol kishte kërkuar naftë në shumë zona në bregdet. Jo larg nga Budva ato kishin mundur që të gjejnë naftë por jo në sasi për shfrytëzim komercial. Kërkimet për naftë në zonën e bregdetit zgjasin me dekada por pa rezultate të kenqashme. Kështu, edhe në qytetin e e […]